TV der bevæger dig

COVID-19

Befrielsen blev markeret på Haderslev Kaserne trods coronavirus

Siden 1950 er Danmarks Befrielse blevet markeret til med tusindvis af mennesker, militærparade og lysshow på Haderslev Kaserne. Men i år har markeringen været noget anderledes.

Dannebrog blev hejst og lys tændt i vinduerne på Haderslev Kaserne i forbindelse med af 75-året for Danmarks Befrielse. Foto: Dorte Callesen

På grund af situationen med coronavirus var lysfesten i Haderslev aflyst.

Det blev derfor en noget anderledes markering af 75-året for Danmarks befrielse på Haderslev Kaserne.

Arrangementet - der er blevet holdt siden 1950 - plejer ellers at trække 10.000 mennesker til kasernepladsen, hvilket gør arrangementet til det største af sin slags i Danmark 4. maj.

Læs også For første gang i 61 år: Ingen lysfest i Haderslev i år

I stedet blev der tændt stearinlys i vinduerne på Haderslev Kaserne, Dannebrog blev hejst og forsvarsminister, Trine Bramsen (S), besøgte kasernen.

– Sønderjylland har jo en helt særlig rolle i besættelsen, for det var her, nogle af de første tab skete. Derfor er det også særligt at være her i dag og markere dagen, sagde forsvarsministeren til TV SYD, da hun besøgte Haderslev Kaserne.

Ved markeringen var der en kort ceremoni, hvor det 50 kvadratmeter store Dannebrog blev hejst over Haderslev Kaserne.

Læs også Nu kommer der alligevel lys i mørket

Det var vigtigt for Lars Mouritsen stadig at markere 75-året for befrielsen - også selvom Lysfesten var aflyst på grund af corona.

– Det var meget refleksivt. Det var flot, at der i aften - selvom der ikke var så meget lys, som der plejer at være - stadig var meget fokus på lysene i vinduerne og det store Dannebrog, der steg til tops, sagde regimentschef ved Haderslev Kaserne, Lars Mouritsen.

Her kan du se, da lysene i vinduerne blev tændt, og det 50 kvadratmeter store Dannebrog blev hejst over Haderslev Kaserne.

Video: Haderslev Kommune

Mest sete på tvsyd.dk