Billund Lufthavn: Lille lys i corona-mørket

Lavprisselskabet Wizz Air vil åbne en ny rute til Ukraine fra 1. juli. Billund Lufthavn glæder sig over det lille lys i mørket.

Fra 1. juli bliver det muligt at flyve billigt til Lviv i Ukraine med Wizz Air. Det er selskabets 12. rute fra Billund, og lufthavnen glæder sig.

– Det er dejligt med et lille lys i mørket i denne tid. Vi er glade for at få en ny rute fra Billund og for de 28.000 passagerer, der ventes, fortæller marketingschef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

Lige for tiden er der cirka tre afgange ud af Billund om dagen. Der er normalt 100. To af de tre drives af Wizz Air, og de går begge til Rumænien. Den tredje er KLM's rute til Amsterdam.

Når Wizz Air går i luften til Lviv i Ukraine for første gang den 1. juli, bliver der to retur-ture hver uge - en onsdag og en søndag. Der flyves fra Lviv klokken 11.35 lokal tid og med ankomst i Billund klokken 12.45. Afgang igen fra Billund klokken 13.15 og ankomst i Lviv 16.10.

– Vi er glade for at få endnu en rute til Ukraine. Ruten til Kiev (hovedstaden i Ukraine. red.) er en stor succes, og der er mange ting, der er værd at se omkring Kiev. Lviv kan også noget. Der er nogen, der kalder den lille Prag på grund af de mange gamle bygninger. Der er også mange, der vil synes, det er rart, at der ikke er så dyrt, fortæller marketingschefen for Billund Lufthavn til TV SYD.

Lidt om Lviv