TV der bevæger dig

COVID-19

Biograferne melder klar

Med skilte, sprit og afstand er biografen i Esbjerg igen klar til at tage imod gæster.  

Nordisk Film Biograf, Esbjerg. Biografchef Jesper Hansen. Foto: Thomas Møller, TV SYD

For en uge siden rullede den første film over lærredet hos Nordisk Film Biografer i Esbjerg efter mere end to måneders coronapause. 

Biografchef Finn Hansen glæder sig til igen at tage imod filmglade gæster - men nu i en coronasikker biograf.

Afstand, afspritning og handsker før popcorn

- Før man kan købe slik og sodavand til dagens film, så skal man spritte hænderne af og tage handsker på, forklarer Finn Hansen, og viser alle sikkerhedstiltagene frem:

- Der er mærker overalt på gulvene, så man kan holde afstand til kaffemaskinen, bland-selv-slik, ja overalt, hvor man kan risikere at komme tæt på hinanden. 

Efter 80 dages nedlukning poppes der nu igen popcorn og fyldes slik i poser i biografens forhal. Men alt er bestemt ikke, som det plejer.

Særligt booking-system

- Når folk har forsynet sig og betalt, så opfordres de til at gå i salen med det samme, så vi skaber et flow, så man ikke kommer til at klumpe sig sammen, siger Finn Hansen.

I salen bliver alle flader og sæder også rengjort mellem hver forestilling, og når gæsterne booker pladser, sker det efter et særligt system:

- Man kan booke pladserne to og to, og så er der automatisk en tom plads i mellem. Sådan er hele salen opbygget, forklarer biografchefen.

Biografchef ser lyst på fremtiden

I sidste weekend, som var åbningsweekend, holdt pinsesolen folk væk fra biografen, men op til denne weekend er der lidt mere interesse for en tur i biffen.

Biografen i Esbjerg har nu seks sale ud af biografens otte åbnet, og Finn Hansen ser lyst på fremtiden.

- Med det filmprogram, som venter, så ser det lovende ud, men om vi henter alt det tabte efter så lang tids lukning, er svært at sige, oplyser biografchefen.      

Mest sete på tvsyd.dk