Fredericia-borgmester efter coronaudbrud blandt gymnasieelever: Skru ned for festerne

Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard, (S), kommer nu med en appel til kommunens unge og deres forældre om at huske at tage ansvar og holde afstand, når de har fri - især festerne er problematiske. Alt peger på, at smitten spreder sig i folks fritid.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) kommer med en appel til Fredericias ungdom og deres forældre, efter at 11 gymnasieelever er konstateret smittet med covid-19 de seneste døgn.

quote

Jeg tror sagtens, vi kan slå den her virus ned igen, men de unge skal huske, at når de har fri, så skal de tage et stort ansvar, for vi kan se, at det er i fritiden, at den store smittespredning sker.

Jacob Bjerregaard, (S), borgmester, Fredericia

- Vi kan aldrig styre smittespredningen 100 procent, men vi kan sende en kraftig appel til de unge og deres forældre om at skrue ned for festerne, lade være med at køre i bil sammen, og i det hele taget undgå at opholde jer for tæt sammen, sådan lyder opfordringen fra Jacob Bjerregaard på TV SYD torsdag aften.

Det er i fritiden, spredningen sker

- Jeg tror sagtens, vi kan slå den her virus ned igen, men de unge skal huske, at når de har fri, så skal de tage et stort ansvar, for vi kan se, at det er i fritiden, at den store smittespredning sker.

For første gang er Fredericia Kommune torsdag kommet på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste. Det sker, efter at de 11 gymnasieelever fra Fredericia Gymnasium er konstateret smittede. Nogle af dem er angiveligt smittet efter at have deltaget i samme fest.  

Det betyder, at kommunen ryger op på 41 smittede per 100.000 indbyggere.

Også fokus på forenings- og bylivet

Jacob Bjerregaard fortæller også, at kommunens folk i dag har været rundt i byen og i dialog med byens forenings- og restaurantionsliv:

- Vi har talt med dem i dag for at sikre, at der bliver holdt den afstand, der skal til for at undgå smittespredning, når folk mødes til sociale arrangementer og ude i nattelivet.