TV der bevæger dig

COVID-19

Butikschef jubler over åbning efter to lange måneder

Klokken 10 mandag formiddag kunne butikschef Pernille Dahlgren jublende tage imod sine første kunder i to måneder i Bytorv Horsens.

Det er skønt at være tilbage i butikken, siger butikschef Pernille Dahlgren fra smykkeforretningen Pilgrim. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Det var med glæde og store smil, at de første kunder i Bytorv Horsens blev budt velkommen, da dørene blev åbnet klokken 10.00 mandag formiddag.

- Jeg er jublende glad. Det er skønt at være tilbage i butikken efter to lange måneder, siger butikschef Pernille Dahlgren fra smykkeforretningen Pilgrim til TV SYD.

Højest 12 kunder på samme tid

Der må være 12 i kunder butikken på samme tid, og det tror butikschefen fint kan gå.

- Det er ikke så tit der er 12 på én gang, når der ikke er udsalg. Men vi får da en udfordring med at skulle nå at spritte alle de ting af, som kunderne rører ved. Smykkerne i Pilgrim hænger for det meste frit fremme, så folk nemt kan undersøge dem, siger Pernille Dahlgren, der dog nok skal holde smykkerne rene og hygiejniske. 

Læs også Storcentre åbner igen med ekstra vagter og kunde-tælling

Bytorv Horsens er udstyret med vejledning, skilte og masser af håndsprit, og der lukkes maksimalt 375 kunder ind på samme tid.

Efter en halv time af åbningstiden viste overvågningen, at der netop da var 75 kunder inde i centret - men mange var allerede gået ud igen, så tilstrømningen var pænt fordelt.

- Politiet har været forbi tidligt mandag morgen og godkendt vores måde at gribe tingene an på, siger centerdirektør Anette Vestergaard.

Centerdirektør Anette Vestergaard, Bytorv Horsens. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Mest sete på tvsyd.dk