Caféejer: Folk har været gode til at bruge mundbind, men enkelte er gået igen

Statsminister Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, præsenterede fredag nye restriktioner for blandt andet restauranter, caféer og barer. En af restriktionerne er nye regler for brug af mundbind.

Siden klokken 12 lørdag har det været et krav at bære mundbind på restauranter, med mindre man sidder ned.

- Jeg synes ikke, det er for meget. Det er fint, man prøver at gøre noget for at begrænse det. Det er en vanesag bare at tage det med og tage det på, fortæller Henrik Kristensen, der var gæst på Café N søndag.

De fleste gæster på Café N i Vejen har taget godt imod de nye regler, det fortæller ejer Said Naim Moosavi. I går var der omkring 40 gæster på caféen, som alle bar mundbind.

Mister omsætning

Said havde dog fire episoder i løbet af lørdagen, hvor gæster kom ind på caféen uden mundbind, og som alle forlod caféen igen, da han bad dem tage et mundbind på.

- Der er nogle kunder, der ikke har mundbind med, fordi man ikke skal have mundbind på overalt i samfundet, men kun nogle bestemte steder. Jeg tror, nogle folk lige skal have lidt tid til at vænne sig til, de skal have mundbind på, når de er på café, fortæller ejer Said Naim Moosavi.

Det ærgrer Said Naim Moosavi, at gæsterne valgte at forlade caféen, da han bad dem tage et mundbind på. Selv siger han, de fleste gæster var gode til at bære mundbind, men fordi det har været et hårdt år som caféejer, håber og tror han, folk vil vænne sig til de nye regler.

De nye restriktioner gælder i første omgang frem til søndag den 4. oktober.