Coop vil satse på danske fødevarer

Coop flytter nu en del af deres produktion til Danmark. Det vil blandt andet komme en virksomhed i Esbjerg til gode.

Flere af Coops varer skal komme fra Danmark.

Det er planen i en del af Coops kampagne ved navn "Genstart Danmark", som detailhandelsvirksomheden har skabt under coronakrisen.

Det kommer blandt andet Valsemøllen i Esbjerg til gode, som skal levere havregryn til Coop.

- Det betyder selvfølgelig, at vi får mere produktion, og vi får flere arbejdspladser både hos os, i landbruget og i transporten, siger Niels Brinch-Nielsen, der er administrerende direktør for Valsemøllen.

Giver forbrugerne en sikkerhed

Niels Brinch-Nielsen mener ikke kun, at initiativet med flere danske varer kommer producenterne til gode. Også forbrugerne får noget ud af, at produktionen kommer til Danmark.

- Det kan forbrugerne også i det, at det er mere trygt og sikkert at købe danske varer. Der er færre pesticider i danske varer end i udenlandske. Det ved vi fra Fødevarestyrelsens rapporter.

Danskernes eget ønske

Ifølge Coop valgte man at satse på flere danske varer, fordi man havde erfaring med, at det ville være populært.

En undersøgelse, som Coop selv har udført, viser, at 41 procent af danskerne gerne vil handle mere lokalt, end de gjorde før coronakrisen. Den samme undersøgelse viser også, at 66 procent gerne vil støtte danske virksomheder mere.

- Her i april måned var vi ude og spørge danskerne, om hvad de gerne ville have, at vi skal gøre mere af, når vi åbner samfundet igen. Det fremstod enormt tydeligt, at to tredjedele af danskerne gerne ville støtte det danske yderligere, når vi nu skal i gang igen, fortæller Jens Visholm, der er koncerndirektør i Coop.

De danske varer kan føre til højere priser i sidste ende. Det lader dog til, at danskerne er villige til at betale for det.

- Det siger de i hvert fald, at de vil gøre. Danskerne må vise med deres butiksbesøg, at de vil købe det, siger Jens Visholm.