Corona lukker hårdt ramt Esbjerg-skole i en uge

Bakkeskolen i Esbjerg lukkes med øjeblikkelig virkning i en uge på grund af corona-udbrud.

Efter et møde med styrelsen for Patientsikkerhed og Esbjerg Kommune lukkes Bakkeskolen Cosmos til og med onsdag den 17. marts.

Det oplyser Arne Nikolajsen, der er direktør for sundhed og omsorg i Esbjerg Kommune.

quote

Onsdag er der 46 nye smittede i Esbjerg Kommune. Heraf er langt de fleste i kvarteret omkring Bakkeskolen.

Arne Nikolajsen, direktør for sundhed og omsorg, Esbjerg Kommune.

Allerede tirsdag var størsteparten af skolens elever og lærere sendt hjem, efter at en række både børn og voksne på skolen var testet positive for corona.

Siden Bakkeskolen for otte dage siden blev ramt af det første smittetilfælde, er smittetallet de seneste dage eksploderet.

På kort tid er smitten med coronavirus steget markant i Jerne i det østlige Esbjerg.

 Styrelsen for Patientsikkerhed gør nu smitten op på sogne-niveau, og i Jerne Sogn har incidenstallet rundet 500. Det betyder, at der i den seneste uge er registreret flere end 500 smittede pr. 100.000 borgere.

- Onsdag er der 46 nye smittede i Esbjerg Kommune. Heraf er langt de fleste i kvarteret omkring Bakkeskolen. Vi sætter nu ind med endnu flere testmuligheder på Stengårdsvej og i hele Jerne Sogn, som er hårdt ramt lige nu, siger Arne Nikolajsen.

Anbefaling om test

Elever, forældre og ansatte er blevet orienteret om den midlertidige lukning, og skolen anbefaler på linje med Styrelsen for Patientsikkerhed at alle lader sig teste i løbet af den næste uge, så smitten kan blive opsporet og smittekæderne brudt.

Torsdag den 18. marts kan Bakkeskolen åbne igen, hvis smittetallet altså falder tilstrækkeligt.