TV der bevæger dig

COVID-19

Coronaramt minkavler: Vi er dybt berørt, og det rammer os hårdt

Gert Egholm fra Måde ved Esbjerg er en af de coronaramte minkavlere. Ham og familien er hårdt ramt af nyheden om, at deres minkbesætning er ramt af corona og skal aflives.

Gert Egholm og familien er i chok over, at 9.200 mink nu skal aflives på grund af coronasmitte. Foto: Sofie Dupont

I dag ramte nyheden om, at coronaen er kommet til sydjyske minkavlere. Hos Gert Egholm fra Måde ved Esbjerg betyder det, at hans livsværk gennem 32 år falder fra hinanden, og nu skal 9.200 mink aflives.

-Jeg er dybt berørt, og alle i familien er dybt berørte. Det rammer os alle sammen rigtig hårdt. Vi var i knæ i forvejen, men det her, det overtrumfede det hele, sagde en tårevædet Gert Egholm, da TV SYD var forbi søndag formiddag. 

Læs også Covid-19 blandt mink spreder sig sydpå til Sydvestjylland

Helt uforståeligt 

Gert Egholm har fulgt udviklingen af smittespredningen blandt mink i Nord- og Midtjylland nøje. At den skulle ramme hos ham på en farm, der ligger stort set i vandkanten - kun 500 meter fra Vesterhavet, er helt uforståeligt.

- Vi har jo de sidste tre uger set, hvordan det er sprunget rundt i Nordjylland og kommet tættere og tættere på. Men at det så tager sådan et spring, som det gør her, og kommer ned til mig hernede i vandkanten i Esbjerg, det har jeg lidt svært ved at forstå, siger han.

Gert Egholm og familien fik meldingen om de coronaramte mink lørdag eftermiddag. Foto: Sofie Dupont

Fulgt alle anbefalinger

Familien har fulgt myndighedernes anbefalinger og brugt masker og visir. Gert Egholm og hans kone er testet fem gang for covid-19, men alle gange har testene været negative. Senest i dag søndag har de fået endnu en test, som også er negativ.

- Det er kommet ind ad andre veje, og vi er de eneste, der færdes på farmen, så det er lidt svært for os at forstå, hvordan en smitte har kunnet komme ind her.

Lige nu er det svært for familien at forholde sig til, hvad der skal ske. 

- Jeg kan ikke gennemskue konsekvenserne på nuværende tidspunkt. Kompensation, en velvillig bank, eller hvorvidt regeringen vil støtte os, det må tiden jo vise. Vi er virkelig i knæ i branchen i øjeblikket. 

Mest sete på tvsyd.dk