Coronaskræk: Syv ud af otte julefrokoster aflyst på event- konferencecenter

På event- og konferencecenter Assersbølgård ved Brørup er de ved at miste modet. Otte uf af ni julefrokoster er blevet aflyst de seneste dage. Folk tør ikke feste på grund af den udbredte coronasmitte.

Selvom julepynten er fundet frem, så kniber det lidt med julestemningen på event- og konferencecenter Assersbølgård ved Brørup. Stedet oplever nemlig lige nu mange aflysninger af arrangementer på grund af den omfattende coronasmitte.

- Virksomheder og også private har ringet og sagt, at de ikke føler sig helt trygge ved at holde julefrokost, fortæller Jonas Bonnerup, der er eventmanager på Assersbølgård.

Syv ud af otte store firmajulefrokoster er på kort tid blevet aflyst. Det vil sige, at ud af 1.200 solgte kuverter, er der kun 120 tilbage, som er en julefrokost, der skal holdes på fredag.

Det er skidt for en nystartet virksomhed som Asserbølgård. 

- Det er ingen hemmelighed, at december måned er en god måned for indtjening for sådan nogle som os, og det er selvfølgelig rigtig skidt, når vi har et hul i ordrebogen, at vi så får et endnu større hul, siger Jonas Bonnerup.

Det er især de stigende smittetal, der får mange virksomheder til at aflyse, og det er der god forståelse for på Assersbølgård. For det kan være svært at holde  julefrokost, hvis en række anbefalinger samtidig skal overholdes.

- Anbefalingen er, at man ikke synger højt, danser og har en buffet, og hvis det er det, man har booket, så er det klart, at mange tænker, at sådan en fest må holdes på et andet tidspunkt, siger Jonas Bonnerup.

Der er ingen lønkompensation eller hjælpepakker på vej fra staten til restaurationer eller eventsteder som Asserbølgård, som der var under nedlukningerne sidste år og i vinter. Det er der ikke, fordi samfundet er åbent, og man godt må holde fester, gå på barer og restauranter under hensyntagen til smittespredning.