TV der bevæger dig

COVID-19

De første 500 er allerede blevet testet for corona

I messecenteret i Fredericia kan borgerne i weekenden møde op til covid-19 test. Hvis de altså ikke udviser symptomer på sygdommen. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Alle borgere over fem år i Fredericia, der ikke har symptomer på covid-19, kan i denne weekend blive testet uden at skulle bevæge sig helt til de hvide testtelte ved Kolding Storcenter.

Allerede ved middagstid lørdag havde de første 500 benyttet sig af tilbuddet.

Med podepind og reagensglas er Region Syddanmark er klar i messecenterets hal E. Oprindeligt var ambitionen at teste op til cirka 1.000 borgere i løbet af weekenden, men med den travle første formiddag, kommer det tal højere op. 

- Vi har seks teststationer, og der er også en dag i morgen. Så vi regner med at nå flere end tusinde test, fortæller Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør ved Fredericia Kommune.
 
Ventetiden var ved middagstid ca et kvarter, mens det ved åbningstid kl. ni tog lidt længere tid at komme til.
De testede får besked om resultatet af testen inden for 24 til 72 timer på sundhed.dk.

Kun folk uden symptomer

  • Borgere med symptomer på covid-19 skal ikke møde op ved testbilerne, men derimod fortsat kontakte deres egen læge, der kan henvise dem til test.
  • Det er ikke muligt at bestille tid i forvejen, så man skal møde op med sit sygesikringsbevis og følge anvisningerne på stedet.
  • Hjemmeværnet er til stede og hjælper med at vise vej.
  • Der er åbent fra kl. 9-17 begge dage.

Giv plads til de mest trængende

Netop Fredericia er en af de hårdest ramte kommuner i Syd- og Sønderjylland. Fredagens incidenstal fra Statens Serum Institut dokumenterede, at Fredericia stadig har det højeste smittetal med 109 pr. 100.000 borgere. 

- Det er ekstra vigtigt, at vi bruger testkapaciteten der, hvor det giver allermest mening. Det vil især sige på borgere, der har været i nærkontakt med en smittet eller har befundet sig på steder med udbredt smitte. Hvis man ikke er en af dem, vil jeg opfordre til, at man overvejer, om man kan give plads til andre i testkøen, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (Venstre) i en pressemeddelelse.

 

Mest sete på tvsyd.dk