Sommerhusudlejere har fået travlt med aflysninger fra tyske gæster

Ny rejsevejledning sætter en stopper for en stor del af de tyske gæster i danske sommerhuse.

Morten Høst har torsdag travlt med at besvare mails og telefonopkald fra bekymrede tyskere.

Han er daglig leder og partner i udlejningsbureauet Feriepartner Blåvand, som udlejer 85 sommerhuse i Vesterhavsbyen. Gæsterne kommer primært fra Tyskland, og mange er lige nu bekymrede for, om deres kommende ferie i Danmark bliver aflyst. 

quote

Vi har omkring 100 bookinger liggende, og det er stort set kun tyske gæster.

Morten Høst, daglig leder hos Feriepartner Blåvand

Torsdag eftermiddag kom Udenrigsministeriet med opdaterede rejsevejledninger. Her frarådes ikke-nødvendige rejser til Tyskland på grund af høje smittetal.

Aflyste bookinger

Det betyder automatisk indrejseforbud for folk fra Tyskland - med undtagelse af bosatte i Slesvig-Holsten - uden et anerkendelsesværdigt formål. Det vil ramme mange af Feriepartner Blåvands gæster.

- Vi har omkring 100 bookinger liggende, og det er stort set kun tyske gæster. Vi har udsolgt til den kommende weekend, og sådan ser det også ud de næste tre weekender. Så det er mange, vi kommer til at skuffe, siger Morten Høst.

Også på Rømø kommer man nu til at skuffe en del tyske gæster. Martin Vestergaard er bureauchef hos Feriepartner Rømø. Frem til 1. januar har han 700 sommerhusbookinger i systemet. 600 af dem kommer fra tyske gæster.

Derfor håber han, at de danske myndigheder vil komme med mildere indrejserestriktioner end under nedlukningen i foråret.

- Det er godt, at vi ikke er i juli måned, men det drejer sig alligevel om mange penge, hvis det er 600 bookinger, der skal annulleres, siger Martin Vestergaard.

Ingen smittetilfælde i sommerhusene

Folketingspolitiker Ulla Tørnæs (Venstre) var i foråret med til at lægge pres på regeringen for en lempelse af indrejsereglerne under nedlukningen. Hun forstår ikke, at tyske sommerhusgæster igen bliver forment adgang.

- Så vidt jeg ved, har der endnu ikke været et smittetilfælde i sommerhusområderne. Man må som minimum fastholde, at hvis man har en lejekontrakt og kan fremvise en negativ coronatest, at så er det et anerkendelsesværdigt formål, siger Ulla Tørnæs.

Indrejse fra karantænelande

En opgørelse fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC) viser, at der gennemsnitligt har været 42,1 coronasmittede om ugen per 100.000 indbyggere i Tyskland de sidste 14 dage. 

Danmark fraråder ikke-nødvendige rejser ved 30 smittede om ugen per 100.000 indbyggere.