De små grænseovergange åbner igen fredag

De små grænseovergange i Sønderjylland åbner igen fredag morgen.

Den danske regering har besluttet at ophæve den skærpede grænsekontrol, som blev indført den 20. februar 2021. 

Ophævelsen sker Store Bededag, fredag den 30. april. Det oplyser det danske generalkonsultat i Flensborg på sin Facebookside

Rigspolitiet oplyser onsdag aften, at grænseåbningen forventes at ske omkring 07.00 fredag morgen.

Politiet vil nu gå tilbage til den periodevise og stikprøvebaserede grænsekontrol, som var gældende før den 20. februar 2021.

Kriterierne for indrejse er uændrede.

Det betyder, at de mindre grænseovergange, som blev lukket den 20. februar, nu genåbnes.

Vækker glæde i grænselandet

- Det er glædeligt, at smittetrykket i Flensborg og nordlige Tyskland er faldet, så det nu er muligt at lette hverdagen for de mange, der rejser over grænsen for at passe deres arbejde i grænselandet, siger Jesper Petersen, der er Socialdemokratiets politiske ordfører og valgt i Haderslevkredsen.

 Ændringen vedrører ikke indrejserestriktionerne, test- og isolationsbestemmelserne, der fortsætter i samme form som gælder i dag.

- Det er nødvendigt med fortsatte restriktioner og kontroller ved indrejse. Men at grænseovergangene alle er brugbare igen, er et positivt skridt på vej mod en mere normaliseret situation og hverdag i grænselandet, siger Jesper Petersen.

Åbningen vækker også glæde hos Tønders borgmester Henrik Frandsen, (Tønderlisten).

- Det har været et irritationsmoment hos mange grænsependlere at skulle køre en omvej. Jeg er rigtig glad for, at dagligdagen nu bliver en smule lettere på begge sider af grænsen, siger Henrik Frandsen.

Disse overgange åbner igen fredag