TV der bevæger dig

COVID-19

De virtuelle løsninger opstår i hobetal – Grejsdalsløbet er ingen undtagelse

De mange digitale løsninger på at samle et fællesskab under coronakrisen har medført et digitalt tigerspring, mener digital ekspert.

Selvom cykelturen ikke foregår på de faktiske bakker, er der stadig modstand i pedalerne til at give sved på panden. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

92 cykelglade motionister. Så mange satte sig i sadlen foran en skærm tirsdag aften for at være en del af det virtuelle motionscykelløb Grejsdalsløbet.

- Vi kunne ikke afholde det rigtige Grejsdalsløb i weekenden, så vores trofaste motionscyklister får en lille trøstepræmie i aften, hvor vi så har filmet en af vores ruter, siger Henrik Norup, der er formand for Styregruppen til Grejsdalsløbet.

I starten valgte arrangørerne bag cykelløbet ellers at udskyde det faktiske løb, men tirsdag blev det alligevel til en afholdelse – om end på en lidt anden måde end oprindeligt planlagt.

I virkeligheden har det betydet et digitalt tigerspring. En krise presser os alle sammen, og denne presser også socialt.

Tune Hein, foredragsholder om digitalisering og forandring

Et digitalt tigerspring under krisen

Grejsdalsløbet er langt fra det første arrangement, der er blevet gentænkt i en digital løsning under coronakrisen.

På samme måde har Sport Event Syd også arrangeret ”Danmark Løber,” hvor 31.000 mennesker løb sammen hver for sig den 19. april, gudstjenesterne er rykket hjem i stuerne, og Kløften Festival får en ny placering hjemme i haverne, mens gæsterne forbindes med live-streaming af koncerter.

Læs også Søndag løber 31.000 danskere sammen hver for sig: Arrangør opfordrer til at vise hensyn

Og den nye virtuelle virkelighed giver god mening, mener Tune Hein, der er foredragsholder og beskæftiger sig med digitalisering og forandring. Når hverdagen udfordres, lærer vi nemlig de fornødne kneb.

- I virkeligheden har det betydet et digitalt tigerspring. En krise presser os alle sammen, og denne presser også socialt. Når de ældre ikke kan ses med familien, så lærer de at skype, siger han.

En god løsning, når fuglekvidder må undværes

Selvom cykelløbet blev en virtuel løsning hver for sig, så kunne cyklisterne stadig følge med i de andre rytteres tur.

For på den lille computerskærm, der fortæller, hvor langt du er kommet på ruten, kan du også holde øje med, hvor mange der cykler med og få fornemmelsen af at være sammen om løbet.

Læs også Facebookgruppe får overvældende støtte til festival hjemme i haverne

Og det er helt klart et alternativ, som e-cykelrytteren Jacob Skovsgaard er glad for at gøre brug af til trods for, at han må undvære fuglekvidder og solstråler i ansigtet under turen.

- Når der ikke er mulighed for at køre ruten udenfor, så er den her løsning klart den næstbedste. Og det er fedt, at Grejsdalsløbet er kommet på det her, siger Jacob Skovsgaard.

Mest sete på tvsyd.dk