Det er ikke nemt at eje en campingplads i øjeblikket

Påsken er traditionelt startskuddet til campingsæson. Sådan er det også i år – men corona-situationen har ændret på betingelserne på campingpladserne.

Normalt giver påsken fyldte campingpladser, men i år er der langt mellem gæsterne på Kruså Camping og Hytter.

- Der er mildeste talt stille. Folk er gode til at holde sig hjemme og passe på sig selv, synes jeg. Det giver ikke rigtig penge i kassen, fortæller indehaver af Kruså Camping og Hytter, Heidi Laumann, der normalt har plads til 420 campister.

I påsken er kun et par enkelt gæster flyttet ind på pladsen i Kruså. Flere andre campingpladser har modsat Heidi Laumann valgt at holde lukket, selvom det hele tiden har været fuldt lovligt for campingpladserne at holde åbent, hvis de blot overholder Sundhedsministeriet krav. Her skal eksempelvis restauranter og indendørs legepladser være lukkede.

- Eftersom vi skal gøre toiletter rene minimum tre gange om dagen, har vi i stedet valgt, at gæsterne får deres eget toilet, de så selv skal rengøre. Derudover gør vi køkkenet rent tre gange om dagen, og har fx lukket fællesområderne. Vi passer godt på vores gæster og os selv, fortæller Heidi Laumann.

Der er langt mellem gæsterne hos Kruså Camping og Hytter.
Der er langt mellem gæsterne hos Kruså Camping og Hytter.
Foto: Ole Møller

Der skal ikke tages nogen chancer

Sikkerhed er alfa og omega i følge Jens Brendstrup, der er direktør i Camping Outdoor Danmark. Han har en klar opfordring til de campingpladser, der stadig holder åbent ligesom i Kruså.

- Det er sindssygt vigtigt, at der ikke dukker kedelige sager op, hvor folk er blevet smittet i forbindelse med, at de har været på camping. Siden stramningerne i epidemiloven, kan der langt hurtigere skrides ind, hvilket betyder, at politiet fx kan lukke en campingplads, hvis ikke regelsættet overholdes. Er der mange af disse sager, kan det betyde, at regeringen vurderer, at campingpladser generelt skal lukkes. Derfor er det vigtigt, at både lejrchefer og campister gør sig umage med at myndighedernes regler bliver overholdt, siger Jens Brendstrup.

Overtog pladsen sidste år

Generelt er det svært at være ejer af en campingplads i denne coronatid. Det gør det ikke mindre udfordrende, når man ligesom Heidi Laumann kun har haft campingpladsen i et år.

- Kort før coronakrisen var vi på messe i Herning, hvor vi fik mange henvendelser på, at folk gerne ville ned til os og campere. De er bare ikke kommet. Vi glædede os helt vildt til en god påske, hvor vi kunne vise, hvad vi har gjort ved pladsen, fortæller hun.