Efter flere aflysninger skal Kenneth endelig konfirmeres

I dag lørdag skal Kenneth Østergaard konfirmeres. Det har holdt hårdt på grund af covid-19, men nu er det sikkert og vist. Kenneth skal ene mand stå foran præsten og bekræfte sin dåb.

Klokken 15 lørdag er der konfirmation i Hjerndrup Kirke nær Christiansfeld. Det er Kenneth Østergaard, som endelig skal konfirmeres.

Oprindeligt skulle konfirmationen have været afholdt den 8. maj på store bededag, men det satte covid-19 en stopper for.

quote

Jeg glæder mig meget, selvom festen bliver helt anderledes, end vi først havde planlagt.

Kenneth Østergaard, konfirmand, Hjerndrup

Flytning har haft fordele

Datoen blev først flyttet til slut maj, men den dato blev også rykket, og det endte med den 6. juni. Alle de mange ændringer har betydet en masse planlægning for familien, men det har haft én fordel.

- Jeg glæder mig meget, selvom festen bliver helt anderledes, end vi først havde planlagt. Og så kommer der gæster med, som egentlig havde meldt afbud til den første fest, forklarer en glad Kenneth.

Også vokset ud af konfirmationstøjet

Han har også måttet bytte sit konfirmationstøj, da han er vokset ud af det første, som blev købt ind til den store dag tilbage i begyndelsen af maj. 

Egentlig var det meningen, at Kenneth sammen med den nærmeste familie og venner skulle have holdt festen på Hotel Harmonien i Haderslev, men på grund af forsamlingsforbuddet, har de måttet opgive den ide og blive hjemme.

- Vi skal være 21 personer til festen, så det skal nok gå med at være hjemme, mener Kenneth.

Den 6. juni skal Kenneth Østergaard endelig konfirmeres.
Den 6. juni skal Kenneth Østergaard endelig konfirmeres.
Foto: Privat

Ene konfirmand i kirken

Kenneth Østergaard, der går på Stepping Friskole, er den eneste fra sin klasse, der skal konfirmeres før sommerferien. Det har hele tiden været meningen, han skulle konfirmeres i en anden kirke end klassekammeraterne - men i den samme weekend.

På spørgsmålet, om hvorfor han ikke følger klassekammeraterne, er Kenneth slet ikke i tvivl:

- Det er nok lidt specielt, men jeg har valgt det, fordi det er den kirke, jeg er døbt i, og her ville jeg også gerne konfirmeres.

Intens oplevelse med kun en konfirmand

Kenneth fik lov til at beholde den 6. juni som sin konfirmationsdato, selvom resten af klassen først skal konfirmeres til august.

- Med 21 gæster kan familien være i landsbykirken, der med coronarestriktionerne må have 31 kirkegængere mod normalt 100. Og vi ville gerne være fleksible, så alle bliver glade, forklarer Mie Skak der er præst i Hjerndrup Kirke, og som skal konfirmere Kenneth.

quote

Det er altid lidt specielt og intimt og anderledes, når der kun er en konfirmand.

Mie Skak, præst, Hjerndrup Kirke

Også hun glæder sig til lørdag eftermiddag, hvor Kenneth har fået lov til vælge alle salmer, samt hvor han og gæsterne skal sidde i kirken:

- Det er altid lidt specielt og intimt og anderledes, når der kun er en konfirmand. Den store fest i kirken bliver det af gode grunde ikke, men det bliver intenst, og jeg synes, vi er gode til alligevel at få noget særligt ud af dagen.

Blå mandag fejrer Kennet til august, når klassekammeraterne er konfirmeret.