Efter påske åbner 12 lokale vaccinesteder i Syd- og Sønderjylland

I alt åbner Region Syddanmark 24 nye lokale vaccinationssteder. Flere af dem i Syd- og Sønderjylland.

Du skal ikke blive overrasket, hvis du efter påske bliver kaldt til vaccination mod covid-19 lidt tættere på dit hjem, end du måske først havde forventet. Efter påske udvider Region Syddanmark med 12 lokale vaccinesteder i Syd- og Sønderjylland.

- Formålet er at samle en større mængde vaccinationer på samme dag, så indsatsen bliver mere effektiv. Jo større vaccineleverancerne bliver, des flere åbningsdage vil der komme, skriver regionen på sin hjemmeside.

I dag er der fem faste steder i Syd- og Sønderjylland, der siden den 5. januar har vaccineret mod covid-19. Vaccinestederne kan alle bruges af borgere i regionen, når man er blevet inviteret til vaccination og har bestilt tid.

De lokale vaccinesteder har åbent på udvalgte dage og ofte med 1-2 ugers mellemrum. Dette gælder ikke de faste vaccinesteder.

Et af de lokale vaccinesteder er allerede åbnet i Billund. Nu venter de andre.

Se oversigten over vaccinesteder her

Hver ottende i gang

Næsten hver ottende borger i Region Syddanmark har nu påbegyndt sin vaccination mod covid-19, mens 6,9 procent er færdigvaccinerede.

Ifølge Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender er man ved at tage hul på at vaccinere borgere i alderen 75-79 år, der hører til gruppe otte i myndighedens inddeling.

Frontpersonale i sundhedssektoren, udvalgte patienter med særligt øget risiko, udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko og personer i alderen 80-84-årige er de grupper, man, ifølge Sundhedsstyrelsen, er i gang med at vaccinere og forventer gennemført i april.