TV der bevæger dig

COVID-19

Elever giver rundvisning på Facebook og Instagram

Efterskolernes Dag er aflyst på grund af corona - sociale medier afløser de fysiske besøg.

Eleverne på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole sendte live på sociale medier på Efterskolernes Dag. Foto: Vojens Gymnastisk- og Idrætsefterskole

Normalt besøger 20.000 familier de danske efterskoler på Efterskolernes dag. Men smitterisikoen for covid-19 er årsag til, at dagen er aflyst - i hvert fald fysisk. I stedet griber efterskolerne til de sociale medier som Facebook, Instagram og Zoom, så deres potentielle elever og deres forældre kan få et indblik i hverdagen på skolerne.

Læs også Efterskolernes Dag blev holdt virtuelt

Med mikrofoner og kamera i hånden viser eleverne på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole rundt til gynmastikopvisning, værelser og alt andet, som næste års elever har brug for at stifte bekendtskab med. Det hele sendes live på sociale medier, og det fungerer godt, hvis man spørger forstander Tommy Mikkelsen.

- Jeg vil skyde på, at måske 1.000 mennesker har kigget med her i formiddag. Det er jo specielt, men fungerer rigtig fint, siger han.

Læs også Efterskolernes dag aflyst: 20.000 familier må opgive at besøge en efterskole

Mange så opvisning på Facebook

Hvert år får efterskolen i Vojens 800-1.000 gæster på Efterskolernes Dag, og forstanderen foretrækker da også, at kommende elever og deres forældre er fysisk til stede på skolen. I hvert fald skulle dagens virtuelle rundvisning gerne resultere i mere end blot et besøg på sociale medier.

- Jeg håber, de får lyst at komme forbi senere til en af vores rundvisningsaftener, for så kan vi gøre det i så små portioner, at vi kan opfylde restriktionerne, siger Tommy Mikkelsen, der har plads til 205 elever på efterskolen i det sønderjyske.

En elev optager forstander Tommy Mikkelsen på Efterskolernes Dag. Foto: Vojens Gymnastisk- og Idrætsefterskole

Interessen for søndag formiddags gymnastikopvisning på Facebook var overvældende. Her kiggede 650 med på livesendingen fra gymnastiksalen. 

Det er dog ikke første gang, skolen viser sig frem virtuelt på denne facon. I maj holdes der traditionelt en informationsaften for næste skoleårs elever, og i år foregik det også på sociale medier. Så skolens lærere og elever havde øvet lidt på forhånd.

 

Mest sete på tvsyd.dk