Én coronasmittet på Fanø er nok til at sende kommunen på bekymringslisten

Trods smittetal på 28,7 og en plads i rød kategori skal Fanø Kommune ikke sætte hele beredskabet i gang, når det drejer sig om en enkelt person.

Opdatering: Antallet af smittede på Fanø er fredag steget. Nu er der to registrerede smittetilfælde på øen. Det betyder, at incidenstallet er oppe på 57,4. 

Én smittet borger i Fanø Kommune betyder ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed, at kommunen registreres med 28,7 smittede per 100.000 indbyggere.

Når en kommune har 20 smittede borgere per 100.000 indbyggere, rykker den ind på bekymringslisten, og da Statens Serum Institut i går torsdag klokken 14 offentliggjorde, at der er ét smittetilfælde på Fanø, fik kommunen plads på listen.

En eller to smittede medfører indtil videre ikke, at særlige forholdsregler indføres, oplyser borgmester i Fanø Kommune, Sofie Valbjørn fra Alternativet.

- Vi har talt med myndighederne og fået besked på, at vi selvfølgelig ikke skal sætte hele beredskabet i gang. Heller ikke selvom Fanø i statistikken bliver orange eller rød, siger hun. 

Opmærksom på smittespredning

Sofie Valbjørn fortæller, at kommunen hurtigt talte med den  person, som var først smittet, og med vedkommende kolleger. De har alle svaret, at de ikke har været i kontakt med skolen eller daginstitutionerne.

Derfor vurderer myndighederne, at det ikke er nødvendigt at sætte ekstra beredskab i gang, men situationen giver dog anledning til at indskærpe overholdelse af Sundhedsstyrelsens retningslinjer, der lyder:

  • Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hold afstand og bed andre tage hensyn.