Endnu en kommune er på bekymringslisten: - Vi skal ikke male fanden på væggen

Hedensted Kommune er lørdag kommet med på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste. Viceborgmester er ikke overrasket over udviklingen.

Ti borgere smittet med corona i Hedensted Kommune betyder, ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed, at kommunen registreres med 21,4 smittede per 100.000 indbyggere.

quote

- Vi synes ikke, det er alarmerende endnu, og derfor skal vi ikke male fanden på væggen.

Hans Kristian Skibby (DF), viceborgmester i Hedensted Kommune.

Når en kommune har 20 smittede borgere per 100.000, rykker den ind på bekymringslisten, og da Statens Serum Institut i dag lørdag klokken 14 offentliggjorde, at der er ti smittetilfælde i Hedensted, fik kommunen plads på listen.

- Vi synes ikke, det er alarmerende endnu, og derfor skal vi ikke male fanden på væggen. Vi er trods alt kun på en bekymringsliste, og vi går derfor ikke i gang med den helt store beredskabsplan endnu, siger Hans Kristian Skibby (DF), der er viceborgmester i Hedensted Kommune.

Udviklingen var forventet

I TV SYDs område er også Esbjerg, Fanø, Vejle og Horsens Kommuner på bekymringslisten, men udviklingen i Hedensted Kommune kommer ikke som en overraskelse for viceborgmesteren. 

Med stigningen i antallet af folk, der lader sig teste for corona, samt udviklingen i antal smittede i de større danske byer, har han haft en bekymring om, at udviklingen på et tidspunkt også ville slå igennem i Hedensted.

Hvis smittetallet fortsætter med at stige de kommende dage, vil Hedensted Kommune muligvis genindføre en række forholdsregler som for eksempel ved besøg på plejehjem.

- Vi vil ikke holde os tilbage fra at indføre yderligere tiltag, hvis smitten stiger. Derfor vil vi i kommunens ledelse tage diskussionen om, hvorvidt vi skal stramme op på nogle tiltag, for vi vil gerne være offensive i forhold til at holde smittetallet nede, siger Hans Kristian Skibby.

Det er muligt at blive testet for Covid-19 uden tidsbestilling, hvis du er uden symptomer. I Horsens står en testbil ved parkeringspladsen ved Forum Horsens på Langmarksvej. Der er åbent 9-16 alle ugens dage frem til fredag d. 18. september.