Esbjerg fB bliver første lokale hold tilbage i kamp i Superligaen

Kampene i Superligaen bliver genoptaget i pinsedagene.

Efter mere end to måneders pause er der nu sat datoer på genoptagelsen af 2019/2020-sæsonen i Superligaen.

Esbjerg fB bliver første lokale hold i kamp, når de hjemme på Blue Water Arena pinsedag, søndag den 31. maj klokken 18, møder AaB.

Dagen efter, 2. pinsedag, mandag den 1. juni, spiller AC Horsens i Herning mod FC Midtjylland med kampstart klokken 16, mens Sønderjyske må vente til tirsdag den 2. juni klokken 19 med deres møde med Brøndby på udebane.

Kampene bliver uden tilskuere og spillet efter et omfattende sæt regler, der skal beskytte spillere, trænere og andre officials på stadion mod corona-smitte.

Alle kampe bliver vist på tv af de kanaler, der har rettighederne.

- Så længe det ikke er muligt at spille med tilskuere på stadion, så er kamptidspunkterne ændret, så flest mulige kampe gøres bedst muligt tilgængelige for fodboldfans. Det gælder selvfølgelig kun, indtil der igen kan lukkes tilskuere ind, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse om genstarten af Superligaen.

1. division må vente

Divisionsforeningen oplyser desuden, at det endnu ikke er besluttet, hvornår 1. division genoptages. Det vil blive fastlagt i løbet af denne uge.

Genoptagelsen af Superligaen kommer, efter at professionel sport i sidste uge fik grønt lys til at gå i gang igen. Det skete i en ny aftale mellem regeringen og Folketingets partier om yderligere genåbning af Danmark.

Divisionsforeningen har udarbejdet protokoller, der skal sikre, at træning og kampe afvikles på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Superligaklubberne må nu træne på normal vis med fysisk kontakt på egne anlæg - men optakten bliver uden træningskampe frem mod genoptagelsen af Superliaens kampe.

De første kampe i Superligaen