Et helt gymnasium lukket: 31 elever og lærere smittet

Nu er 28 elever og tre lærere på Fredericia Gymnasium testet positive for coronavirus. Alle skolens elever og ansatte er sendt hjem.

Nu er endnu flere testet positive for coronavirus på Fredericia Gymnasium. Der er således nu konstateret i alt 31 smittede på gymnasiet - herunder 28 elever og tre lærere.

I sidste uge blev 11 elever testet positive, og smitteudbruddet fik Fredericia Gymnasium til at bede Region Syddanmark om hjælp til testning af samtlige af skolens elever og ansatte i form af regionens mobile gule testbiler.

I weekenden er alle på gymnasiet så blevet testet, og det er resultaterne af disse test, der nu er ved at tikke ind.

quote

Hver gang der er en, der er testet positiv her, så er der jo en familie, der også er berørt af det. Så på den måde involverer det mange mennesker, og det gør indtryk på mig.

Poul Erik Madsen, Rektor, Fredericia Gymnasium

Gymnasiets rektor, Poul Erik Madsen, forventer, at der i løbet af dagen vil komme endnu flere smittetilfælde blandt gymnasiets elever og ansatte i takt med, at resultaterne fra weekendens test kommer ind.

- Det er jo selvfølgelig rigtig træls. Jeg er meget optaget af skolen, men også af hele situationen i Fredericia. Man skal tænke, at hver gang der er en, der er testet positiv her, så er der jo en familie, der også er berørt af det. Så på den måde involverer det mange mennesker, og det gør indtryk på mig. Men omvendt ved jeg, at vi gør det, som sundhedsmyndigheder anbefaler, at vi gør, siger Fredericia Gymnasiums rektor, Poul Erik Madsen.

Smitteudbruddet betyder, at hele skolen nu er lukket og alle er sendt hjem. I stedet står den på fjernundervisning, og så vender en del af skolen tilbage til normalen tirsdag, mens de smittede klasser stadig skal blive hjemme.

Ifølge de nyeste smittetal fra Statens Serum Institut er Fredericia den kommune i Syd- og Sønderjylland, der er hårdest ramt. Her har der den seneste uge været 69 smittetilfælde svarende til 135 smittede pr. 100.000.