TV der bevæger dig

COVID-19

Eva Kjer Hansen så bort fra mundbindskrav i havnegrill: - Det beklager jeg

Søndag besøgte folketingspolitiker Eva Kjer Hansen (V) Havnegrillen i Abenraa, men hun tog ikke mundbind på, selvom hun blev bedt om det. Det beklager hun nu.

Folketingspolitiker og tidligere minister Eva Kjer Hansen (V) fik ikke taget mundbind på, da hun bestilte en hotdog i søndags. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En legionær i sovepose, en halv måge i rede og en Cocio til. Metaforene for at bestille en hotdog kan være mange i friture-osen på grillbaren, men en folketingspolitiker med mundbind er ikke på menuen.

Der var flere af gæsterne, der sagde, hun skulle få taget mundbind på, og vi sagde det også, men hun gjorde ikke noget. Hun kom bare med et smil.

Walther Jürgensen, der driver Havnegrillen i Aabenraa med sin kone Christa.

Sådan var det i hvert fald, da folketingspolitiker og tidligere minister Eva Kjer Hansen (V) besøgte Havnegrillen i Aabenraa ved 13-tiden søndag, skriver jv.dk.

- Hun kommer ind uden mundbind på og stiller sig ved disken for at bestille en hotdog. Der var flere af gæsterne, der sagde, hun skulle få taget mundbind på, og vi sagde det også, men hun gjorde ikke noget. Hun kom bare med et smil, siger Walther Jürgensen, der driver Havnegrillen sammen med sin kone Christa, til TV SYD.

I lørdags trådte de seneste coronarestriktioner i kraft, og de betyder blandt andet, at man skal bære mundbind i restauranter, når man ikke sidder ved et bord.

Det gælder også for gæsterne på Havnegrillen i Aabenraa, og det undrer Walther Jürgensen, at Eva Kjer Hansen ikke overholdt reglerne.

- Når det er en politiker, som også vil være borgmester, så vil jeg mene, at hun skulle gå frem som et godt eksempel i stedet for det, hun gjorde, siger han.

Fik ikke sagt undskyld på vejen ud

Eva Kjer Hansen, der bor i Aabenraa, sidder i dag i folketinget, men meddelte tidligere i september, at hun også vil gå efter borgmesterkæden i Kolding ved kommunalvalget til næste år. 

Læs også Analytiker om kandidatdrama i Venstre: Det er en dramatisk drejning

Hun fortryder, at hun ikke havde mundbind på, da hun besøgte Havnegrillen i søndags. 

- Der er tale om en ren forglemmelse fra min side. Det er mit ansvar. Og det vil jeg gerne beklage. Jeg ville lige betale, men skulle selvfølgelig være gået udenfor, da de gjorde mig opmærksom på, at jeg skulle have mundbind på, skriver Eva Kjer Hansen i en mail til JydskeVestkysten.

TV SYD forsøger at få en kommentar fra Eva Kjer Hansen.

Det var ikke noget hun sagde til os. Hun gik bare, da hun havde fået sin hotdog.

Walther Jürgensen, der driver Havnegrillen i Aabenraa med sin kone Christa.

Undskyldning var der dog ikke noget af, efter folketingspolitikeren havde betalt for sin hotdog på Havnegrillen i Aabenraa. 

- Det var ikke noget hun sagde til os. Hun gik bare, da hun havde fået sin hotdog, siger Walther Jürgensen.

I Havnegrillen må der være 20 siddende gæster, og har man glemt et mundbind, kan man købe et i døren til 5 kroner, inden man går ind.

 

Mest sete på tvsyd.dk