TV der bevæger dig

COVID-19

Fejl i data: Ingen blev testet 24 gange på 14 dage

Region Syddanmark fortæller nu, at der har været en fejl i systemet og derfor også i de tal, regionen har sendt ud vedrørende test af borgere. Det betyder, at der ikke har været en borger, der er blevet testet 24 gange på 14 dage.

Arkivfoto. Foto: TV SYD

I sidste uge kom det frem, at en borger var blevet testet 24 gange for coronavirus på 14 dage. Det kom det, efter at Region Syddanmark valgte at udlevere tal for, hvor mange gange enkelte borgere er blevet testet for corona.

Nu viser det sig, at der har været en fejl i statistikken. Det betyder, at der ikke har været en borger, der er blevet testet 24 gange på 14 dage. Den borger, der er blevet test flest gange på to uger, er blevet testet seks gange.

Derudover har der været skrevet, at 1.316 personer er blevet testet tre gange eller flere i Region Syddanmark på to uger. Det korrekte tal er 1.043 personer.

Fejlen skyldes, at test foretaget i Testcenter Danmarks regi er blevet indrapporteret flere gange. Region Syddanmark skriver i en pressemeddelelse, at de nu har renset dataene, så der kun indgår en test pr. dag pr. cpr-nummer i statistikken. Den rigtige statistik kan ses her. 

Statens Serum Institut og Testcenter Danmark arbejder på en løsning.

De fejlagtige tal fra Region Syddanmark har indgået i to artikler på tvsyd.dk - de er begget blevet rettet nu:

Læs også Kontrol efterlyses: Borger blev testet 24 gange på 14 dage

Læs også 132 blev testet mindst tre gange på en uge: - Det kan bringe andre i fedtefadet

Mest sete på tvsyd.dk