Fem klasser kaldt hjem fra lejrskole samme dag som de tog afsted

To 6. klasser og tre 9. klasser fra Esbjerg tog afsted på lejrskole mandag morgen og er nu på vej hjem igen.

Artiklen er opdateret med et nyt billede, da det forrige ved en fejl viste Sydslesvighjemmet Rendbjerg, som intet har med sagen at gøre. TV SYD beklager fejlen.

De nåede akkurat lige at pakke ud og rede sengene, inden de skulle hjem igen. Eleverne i fem klasser fra  Esbjerg er kaldt hjem igen allerede samme dag, som de tog afsted på lejrskole.

Skoleleder Ole Lerke bekræfter over for TV SYD, at to 6. klasser fra Ådalskolen og tre 9. klasser fra Fourfeldtskolen Bohr er blevet kaldt hjem igen mandag.

-  Jeg fik beskeden fra kommunen ved 14.30-tiden i dag (mandag, red.), og jeg kan ikke andet end beklage, at vi er nødt til at trække eleverne hjem, siger han.

De to 6. klasser var taget til Rendbjerg Lejrskole og Feriekoloni ved Egernsund, og de tre 9. klasser var ankommet i København mandag midt på dagen. Mandag aften bliver 6. klasserne hentet i bus og bragt hjem samme dag. 9. klasserne i København får lov at overnatte en enkelt gang, inden de også hentes retur med bus tirsdag formiddag.

Anbefaling fra ministerium

Ole Lerke håbede ellers på, at skolen kunne gennemføre lejrskolerne som planlagt og havde helst været situationen foruden.

- Det er rigtigt ærgerligt og træls, og jeg kan godt forstå, hvis eleverne og forældrene er ærgerlige over, at de skal hjem nu. Men det er nu engang sådan, kommunen tolker udmeldingen fra undervisningsministeriet, siger han.

I et nyhedsbrev fra Børne- og Undervisningsministeriet fra mandag står der blandt andet, at “Sundhedsmyndighederne anbefaler, at dagtilbud, grundskoler, fritidstilbud og ungdoms- og voksenuddannelser aflyser sociale arrangementer. Anbefalingen indebærer også aflysning af kolonier, lejrskoler eller studieture over flere dage, som er planlagt som led i dagtilbud eller undervisningen.”

Den melding fik Esbjerg Kommune til øjeblikkeligt at kalde alle lejrskoler hjem.

Det har mandag aften ikke været muligt at få en kommentar til situationen fra Esbjerg Kommunes skolechef Bo Meldgaard.