TV der bevæger dig

COVID-19

Feststed køber gavekort for 24.000 kroner ved lokale butikker

Specialbutikkerne i Haderslev har fået en håndsrækning. Det giver opmuntring i svære tider, at man støtter lokalt, fortæller butiksejer.

For butiksejeren af smykkebutikken Lone P gør det en stor forskel, at folk støtter op om hendes butik i Haderslev. Foto: Privatfoto

Det er ingen hemmelighed, at små butikker går igennem hårde økonomiske tider, imens coronavirussen raser.

Derfor besluttede feststedet Lindholm Herregård ved Haderslev sig for støtte lokale specialbutikker ved at købe gavekort for i alt 24.000 kroner til butikkerne i Haderslev. Og de gavekort bliver senere uddelt i lodtrækninger på Facebook de næste tre uger.

Det er ikke kun butikkerne, der er taknemmelige, men folk generelt giver udtryk for, at de er glade for, når folk hjælper.

Lene Marie Møller Hansen, udlejningschef, Lindholm Herregård.

En af de specialbutikker, der er blevet købt gavekort i, er den lokale smykkebutik Lone P. Her er der blevet købt to styks a 500 kroner, ligesom der er købt samme antal i de øvrige butikker. Selvom det ikke er en økonomisk indsprøjtning, der kan holde butikken kørende på længere sigt, er butiksejeren ikke i tvivl om, at initiativet er opløftende under krisen.

- Det betyder rigtig meget for sådan en lille butik som min. Selvfølgelig kan det ikke redde det på den lange bane, men det betyder noget, at vi kan holde lidt gang i vores butik. Allermest gør det en forskel, at der er nogen, der støtter op, fordi det helt sikkert giver noget motivation, siger butiksejer Lone Pedersen.

Læs også Røde Kors-hjælperen Simon henter medicin for karantæneramte Andreas

Handler om at støtte lokalsamfundet

Reaktionerne på Lindholm Herregårds Facebookopslag har også været overvældende, fortæller udlejningschefen Lene Marie Møller Hansen. Med mere end 700 kommentarer har de positive reaktioner fra folk også givet en smittende glæde.

- Jeg bliver helt høj af at læse alle de kommentarer på vores opslag, som folk skriver. Det er så opløftende, siger hun.

Lindholm Herregård er også selv blevet ramt af aflysninger, mens Danmark er lukket ned. Derfor har det også betydet meget for dem at mærke den lokale opbakning, og den støtte vil de gerne give videre.

For i sidste ende handler det om at støtte lokalsamfundet, så man også kan vende tilbage til en hyggelig gågade, når coronakrisen er ovre. Derfor kommer de mange positive tilbagemeldinger fra alle retninger.

- Det er ikke kun butikkerne, der er taknemmelige, men folk generelt giver udtryk for, at de er glade for, når folk hjælper, siger Lene Marie Møller Hansen. 

Der er købt gavekort til 20 forskellige butikker i Haderslev. Det er dog ikke gavekort til kædebutikkerne, fordi de har en anden rygdækning, mener Lene Marie Møller Hansen. Foto: Lindholm Herregård

Udlejningschefen medgiver også, at det gode initiativ giver noget igen, da det er med til at sætte Lindholm Herregård på huskelisten.

- Vi får selvfølgelig også noget omtale, og folk bliver opmærksomme på, at vi er her. Det er jo også et plus. Men det har ikke været vores primære grund til det her, fortæller Lene Marie Møller Hansen.

Der er i alt købt 48 gavekort á 500 kroner til specialbutikker i Haderslev. 

Mest sete på tvsyd.dk