TV der bevæger dig

COVID-19

Flere aktiviteter genoptages på sygehuse: Coronavirus bliver i stedet et længerevarende forløb

Syddanske sygehuse forbereder sig på flere aktiviteter, der ikke omhandler coronasmittede borgere.

Det vil være dem med det største behov ud fra en lægefaglig vurdering, der først kaldes ind på sygehusene igen, fortæller Stephanie Lose (V). Foto: Nicklas Møller Dannemare Palner

Der har været et mindre pres på sygehusene under coronakrisen end først ventet. Derfor vil de syddanske sygehuse nu genoptage flere vante arbejdsopgaver og kalde borgere i Syddanmark ind til behandlinger, kontroller og konsultationer igen.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Epidemikurven er fladet ud. Hvor vi før planlagde efter et italiensk scenarie, med en meget hård og stejl kurve med mange syge og intensive patienter, så viser kurven sig at være knap så stejl. Derfor kan vi åbne for andre aktiviteter i sundhedsvæsenet igen, siger formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V) til TV SYD.

Helt konkret for Region Syddanmark har tallene for indlagte med coronavirus været faldende siden den 9. april, og fredag er 33 indlagt.

Læs også Ny aftale genåbner dele af sundhedsvæsenet

Uvist hvor meget man præcist skruer op

Selvom de syddanske sygehuse begynder at tage sig af andre opgaver end coronasmittede, vil virussen stadig komme til at fylde en del. For den flade kurve betyder, at indsatsen mod covid-19 kommer til at være et længerevarende forløb i stedet.

- Oprindeligt regnede man med, at sådan en epidemi ville toppe, hvor vi er nu. Men nu ser vi i stedet hen mod, at vi skal have en stort set konstant kapacitet til coronasmittede frem mod sommerferien, siger Stephanie Lose og tilføjer:

- Og jeg kunne da godt frygte, at vi i virkeligheden skulle leve med coronasmittede på vores sygehuse også frem til efter sommerferien.

Lige nu kan regionsrådsformanden ikke oplyse, hvor meget man præcist vil øge aktiviteten for blandt andet operationer, kontroller og behandlinger. Hun fortæller, at planen er at øge det så meget, så de stadig kan leve op til Sundhedsstyrelsens ønske om at have 300 sengepladser til coronasmittede borgere i Region Syddanmark.

Hvis man er en af de patienter, der tidligere har fået udskudt et besøg, skal man ikke foretage sig noget. Sygehusene vil løbende indkalde de berørte patienter efter en vurdering af, hvem der har det største behov for at komme ind først.

Mest sete på tvsyd.dk