Flere test-muligheder på vej for raske

Det skal være nemmere at blive testet for covid-19, hvis man er rask eller kun har milde symptomer.

Region Syddanmark har lavet en samlet plan, der forenkler og udvider testmulighederne for alle, der ikke føler sig syge.

Regionen vil etablere syv store testcentre, hvor borgere , der ikke har symptomer eller kun har milde symptomer, eksempelvis let hoste eller lidt feber, kan blive testet. 

Derudover vil regionen oprette en række faste teststeder i yderligere seks byer og mere end fordoble antallet af mobile testenheder. 

Testkapaciteten vil blive øget hen over de kommende måneder. Det oplyser Region Syddanmark mandag morgen i en pressemeddelelse.

 
 

Raske borgere og patienter med milde symptomer testes samme sted

Raske borgere (over 12 år) og borgere med milde symptomer på COVID-19 skal fremover testes samme sted. (I dag får borgere uden symptomer taget prøver i Testcenter Danmarks telte, mens borgere med milde symptomer testes ved akut-sygehusene).

Der oprettes store testcentre i Kolding, Vejle, Esbjerg, Aabenraa og Sønderborg samt Odense og Svendborg, 

Visitationen vil være uændret, således at personer med milde symptomer visiteres via egen læge, og personer uden symptomer bestiller tid med NemID på coronaproever.dk.

I løbet af kort tid vil forældre til børn mellem 2 og 12 år, der ikke har symptomer, kunne booke tid til test med NemID på coronaproever.dk uden visitation gennem egen læge.

Faste testtilbud til raske borgere

For at kunne tilbyde raske borgere, der har lang afstand til de store testcentre, test nærmere deres bopæl, vil regionen etablere faste testtilbud i Fredericia, Haderslev, Tønder og Grindsted samt Middelfart og Nyborg. 

Raske borgere skal bestille tid med deres NemID på coronaproever.dk

Flere mobile testenheder

Antallet af mobile testenheder udvides fra seks til 14. 

Det sker for at kunne varetage de mange forskellige udgående testopgaver, som løbende er kommet til, herunder oplæring af sundhedspersonale i kommunerne, test af borgere i kommuner med højt smittetryk, samt test på virksomheder med særlige behov. 

De mobile testenheder skal fortsat kunne hjælpe i andre regioner.

Test uden booking i lufthavne og ved grænsen fortsætter

Turister og borgere uden symptomer har fortsat mulighed for test uden tidsbestilling ved grænserne i Frøslev og Kruså samt i lufthavnene i Billund og Esbjerg. (Esbjerg kun danske statsborgere).

Borgere med symptomer skal fortsat henvises til test via egen læge 

Borgere, der har svære symptomer på COVID-19, skal fortsat henvises til test på et akutsygehus af egen læge.

Region Midtjylland

Borgere i Horsens og Hedensted  kommuner kan som hidtil blive testet på Regionshospitalet i Horsens med tidsbestilling.

Frem til fredag kan man uden tidsbestilling også blive testet på p-pladsen ved Casa Arena på Langmarksvej i Horsens.