TV der bevæger dig

COVID-19

Flyselskab må skære i indenrigsflyvninger som følge af coronavirus

Flyselskabet Danish Air Transport med hovedsæde i Vamdrup vil fremover flyve færre indenrigsflyvninger. Det er en direkte konsekvens af et svigtende passagertal.

Danish Air Transport (DAT) har hovedsæde i Vamdrup ved Kolding. Foto: Danish Air Transport

Der sidder ikke nok passagerer på flysæderne i Danish Air Transports fly.

Derfor har flyselskabet med hovedsæde i Vamdrup uden for Kolding valgt at flyve på lavere blus på indenrigsflyvningerne indtil nytår.

Det meddeler Danish Air Transport i en pressemeddelelse.

Nedgangen i flyvninger betyder konkret, at man vil gå fra 185 ugentlige afgange til 135. Det kommer særligt til at have indvirkning på afgangene fra lufthavnene i Jylland til København. Her lukkes afgangen fra Karup foreløbigt helt ned indtil 2. januar 2021.

Læs også Flyselskab stopper rute - kun to af 25 passagerer tjekkede ind lørdag

Desuden bliver sæsonen for flyvningerne mellem Billund og Bornholm også forkortet.

Forbindelsen fra Esbjerg til Stavanger er som udenrigsrute ikke omfattet af nedskæringen. Ruten er dog allerede reduceret på grund af rejserestriktionerne.

Fakta

  • Flyselskabet fløj i efteråret 2019 gennemsnitligt 185 indenrigsflyvninger ugentligt med en bookingfaktor på 62 procent.
  • Ruteprogrammet i august og september 2020 har sammenligneligt været på
  • 135 per uge og med en belægning på 52 procent. Gennemsnitspriserne har dog været næsten 20 procent lavere for at stimulere efterspørgsel.
  • Det nye og reducerede ruteprogram for resten af 2020 er på 110 ugentlige flyvninger og med lavere gennemsnitspriser.

Kilde: Danish Air Transport

Beslutningen er en direkte konsekvens af coronasituationen, som har betydet, at selskabet har oplevet et svigtende passagertal.

- Vi beklager stærkt de gener, som dette vil medføre for vores passagerer. Vi blev lovet en støtte til indenrigsflyvning med tilbagevirkende kraft fra 1. august og agerede efter dette, men vi fik bare en lang – meget lang – næse, udtaler direktør Jesper Rungholm i pressemeddelelsen.

Direktøren henviser her til, at et bredt forlig i Folketinget i juni vedtog en støttepakke, der i sidste uge blev delvist underkendt af EU-kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen.

Danish Air Transport kunne ellers se frem til en økonomisk håndsrækning på omkring syv millioner kroner i august og lidt mindre i september. Penge, som de nu må vinke farvel til.

Direktøren forsikrer dog, at det ikke vil betyde afskedigelser, men det kommer til at betyde, at en gruppe af medarbejderne må gå på arbejdsdeling i løbet af kort tid, oplyser flyselskabet.

Mest sete på tvsyd.dk