TV der bevæger dig

COVID-19

Først vandskade, så corona: Hårdtprøvet restaurant åbner omsider

Først måtte restauranten holde lukket i en måned grundet vandskade. Så kom coronaen og lukkede dem i to måneder. Nu kan Kolvig-by Brorsonsminde omsider slå dørene op.

De ansatte måtte slæbe sandsække for at holde vandet ude. Foto: TV SYD

Vandskade forårsagede, at restauranten måtte holde lukket en måned. Foto: TV SYD

1 af 2

I dag var glædens dag for mange restauratører. Men særligt på restauranten Kolvig-by Brorsonsminde var dagen helt speciel.

For udover at restauranten har været tvunget til at holde lukket i to måneder grundet corona, som så mange andre, så kan de lægge endnu en måneds nedlukning oveni på grund af en vandskade fra de massive vandmasser i februar måned.

- Det har været rigtigt forfærdeligt, siger Tobias Skovmose, ejer af Kolvig-by Brorsonsminde, Ribe.

Det har været i rigtigt hårdt. Vi gav den en ekstra skalde i januar og februar måned for at kunne komme foran.

Tobias Skovmose, ejer af Kolvig-by Brorsonsminde, Ribe

Første plage: Vand

Fire gange på en uge truede vandet med at trænge ind i restauranten, og d. 22/2 gik det så galt. Vandet trængte ind over dørtrinnet på den gamle restaurant trods personalets ihærdige kamp for at holde vandet ude.

Læs også Riberestaurant tager vand ind

- Vi har et selskab, som vi har lavet en tiretters menu til, som vi har måttet aflyse, sagde Tobias Skovmose til TV SYD på dagen.

Vandskaden tvang dog ikke kun restauranten til at aflyse middagsselskabet, men at holde lukket i en hel måned for at udbedre skaderne fra vandet.

Anden plage: Corona

Bedst som restauranten var klar til at åbne igen en måned senere, blev ribe-restauranten dog ramt af den anden plage: Coronakrisen.

For i mellemtiden var coronapandemien ved at få sit tag i Danmark. I takt med nedlukningen af Danmark meddelte Mette Frederiksen derfor, at alle restauranter skulle holde lukket fra midten af marts - på ubestemt tid. Til stor ærgrelse for Tobias Skovmose.

Det betyder, at restauranten ender med at have været lukket i i alt tre måneder. Alligevel holder restauranten skindet på næsen og kunne i dag slå dørene op.

- En af grundene til, vi har klaret det, er en fantastisk udlejer, der har hjulpet os. Og så er regeringen kommet med nogle fine hjælpepakker, hvor jeg har kunnet hjemsende personale, og den vej igennem har vi kunnet overleve, siger Tobias Skovmose.

Må udskyde den planlagte barsel

Dog må ejer Tobias Skovmose lige nu se langt efter den barsel, som han og konen havde knoklet for at spare op til, at han kunne holde. Det bliver der ikke råd til nu efter den lange nedlukning.

- Det har været i rigtigt hårdt. Vi gav den en ekstra skalde i januar og februar måned for at kunne komme foran og kunne ansætte noget personale til april måned. Men dem har vi måttet sætte på standby og ved ikke, hvornår vi kan ansætte dem. Det er ikke det sjoveste, for jeg ville jo gerne være sammen med familien, siger Tobias Skovmose.

Mest sete på tvsyd.dk