TV der bevæger dig

COVID-19

Forsamlingsforbud: 38 unge i Horsens får bøder

I weekenden havde flere horsensianere svært ved at følge de gældende regler. Det resulterede i i alt 38 bøder for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Selvom Danmark efterhånden åbnes igen, er der dog stadig regler, der skal overholdes for at mindske smitten af coronavirus.

Det måtte Sydøstjyllands Politi minde 38 personer om i weekenden, da politiet besøgte tre forsamlinger i Horsens, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Det er vores opgave at sikre, at borgerne i vores politikreds fortsætter med at følge de retningslinjer, myndighederne har fastsat for at sikre, at coronasmitten ikke spredes. I weekenden har vi desværre kunnet konstatere, at flere – især unge – undlod at følge de regler, der er så vigtige for at undgå smittespredning, og som er forudsætning for, at vi kan åbne samfundet op igen. Det er meget alvorligt, siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

Flere af anmeldelserne har omhandlet unge mennesker, der har været forsamlet for mange på et sted. Her vil vi gerne understrege, at vi ved, at det kan være svært at skulle sætte sit normale ungdomsliv på standby, men at de unge selvfølgelig også må bakke op om vores samfund og fællesskab.

Klaus Munk Nielsen, Chefpolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi.

Lørdag aften blev 15 personer sigtet på en parkeringsplads ved en tankstation i Horsens og 11 personer på Strandpromenaden ligeledes i Horsens.

Læs også 26 unge sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbud

Søndag blev yderligere 12 personer sigtet på Bytorvet i Horsens. Alle 38 personer blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. De sigtede omfatter både unge over 18 år og ned til under 15 år.

- Selvom alle bøder er blevet givet i Horsens, er det ikke kun her, vi har fået anmeldelser om for mange forsamlede personer. Vi har også fået anmeldelser om det i Fredericia, Kolding, Skanderborg, Vejle og i Hedensted, men da vores patruljer nåede frem var forsamlingen oftest enten opløst eller retningslinjerne overholdt, siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen.

Ifølge politiet er det især de unge horsensianere, der har haft svært ved at holde afstand eller opholde sig i grupper på ti eller færre.

- Flere af anmeldelserne har omhandlet unge mennesker, der har været forsamlet for mange på et sted. Her vil vi gerne understrege, at vi ved, at det kan være svært at skulle sætte sit normale ungdomsliv på standby, men at de unge selvfølgelig også må bakke op om vores samfund og fællesskab. Mange unge mennesker gør det, men nogen glemmer det – og det er selvfølgelig ikke i orden, at de vælger at tilsidesætte reglerne. Oplever vi det, så griber vi ind overfor det, siger Klaus Munk Nielsen.

Mest sete på tvsyd.dk