TV der bevæger dig

COVID-19

Fra 33 til 6 sengepladser: Nu flytter covid-19-afdelingen på sygehus

Med kun ganske få patienter - smittede eller måske smittede med covid-19 - nedjusterer man den særlige afdeling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Ledende overlæge Alice Skovhede Nielsen på en af de seks stuer i den Fælles Akutmodtagelse FAM. Foto: Finn Grahndin

Dagens tal siger tre. 

Men afdeling E2 har plads til 33 patienter smittet med covid-19.

Så nu har ledelsen på Sydvestjysk Sygehus besluttet at nedjustere beredskabet og nedlægge afdeling E2. Patienterne - både de ganske få nuværende og de kommende - vil i stedet blive indlagt på den Fælles Akutmodtagelse.

Her er der oprettet seks særlige sengepladser for Corona-patienterne.

Plan B er klar 

Men epidemien er måske langtfra færdig med at nedlægge folk og gøre dem til sygehus-patienter. Så sygehusledelsen opererer med en plan B.

- Hvis der umiddelbart kommer flere covid-19-patienter, kan vi udvide antallet af sengepladser til det dobbelte ved at have to patienter på hver stue, siger ledende overlæge Alice Skovhede Nielsen.       

Flytte tilbage igen?

Hun håber selvfølgelig meget på, at sygehuset kan fortsætte med at huse ganske få sengeliggende covid-19-patienter, men nu, hvor regeringen har besluttet at genåbne samfundet, kan situationen ændre sig og sende flere patienter ind på den nye afdeling, end den kan følge med til.

Den hidtidige covid-19-afdeling med 33 sengepladser er nu fraflyttet. Foto: Finn Grahndin

- Kan I risikere at skulle flytte tilbage til E2, som I netop er flyttet ud af?

- Det håber jeg så sandelig ikke. Men hvis det skulle ske, er vi også klar til den situation, siger ledende overlæge Alice Skovhede Nielsen.  

Lægen roser  

Hun roser sydjyderne, der tilsyneladende har efterlevet det regelsæt, som sundhedsmyndighederne har bedt alle om at overholde.

- Det er DERES fortjeneste, at vi har så få Covid-19-patienter, siger hun.  

Mest sete på tvsyd.dk