Fra i dag strammer Tyskland reglerne for indrejse

Restriktionerne gælder i skrivende stund ikke dagpendlere i grænseområdet, ligesom grænsependlere i et vist omfang er undtaget fra de nye regler.

Fra i dag strammer Tyskland indrejsereglerne. Nu skal alle rejsende over tolv år ind i landet dokumentere, at de ikke er smittet med covid-19. De skal vise et vaccinationspas, en negativ coronatest eller dokumentation for, at de tidligere har været smittet.

- Det sker for at forhindre en gentagelse af, at situationen kommer ud af kontrol, som den gjorde sidste år, siger vicekansler og finansminister Olaf Scholz ifølge Flensborg Avis.

De strengere indrejseregler gælder ikke i samme omfang for grænsependlere. Hvis ikke de er vaccineret eller tidligere er smittet, skal de lade sig teste to gange om ugen.

Personer, der udelukkende er på gennemrejse i Tyskland, eller personer, der dagpendler i tyske grænseområder, er fritaget for de skærpede regler, da Danmark i skrivende stund af de tyske myndigheder ikke er vurderet som et såkaldt højrisikoområde eller et virusvariantområde.

Lørdagens incidenstal, altså smittede borgere pr. 100.000 indbyggere, i Slesvig-Holsten var 23,7. For tiden har Vejle har Syd- og Sønderjyllands højeste tal med 156,9 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere.