Fredagens smittetal: Kolding har nu landets højeste incidenstal

Kolding kommune er nu den kommune, der indenfor den seneste uge har det højeste incidenstal i Danmark. Alle skoler og daginstitutioner i 6000 Kolding lukker resten af februar.

Opdateret med informationer om nedlukning af skoler og daginstitutioner i 6000 Kolding.

234 tilfælde med covid-19 er fundet i Kolding Kommune indenfor de seneste syv dage. Med de smittetal når kommunen op på et incidenstal, som er udtryk for antal smittede pr. 100.000 indbygger, på 251,6. Det er det højeste i Danmark. 

I går lød det tal på 214 for Kolding Kommune.

I de seneste par dage har Ishøj Kommune haft det højeste incidenstal i opgørelsen hos Statens Serum Institut.

Smittestigningen kommer efter, at tre skoler og en række daginstitutioner var ramt af både mindre og større smitteudbrud. Torsdag lukkede Kolding kommune to skoler og otte dagsinstitutioner som konsekvens af smittestigningen.

Tallene fra Statens Serum Institut

Herunder kan du se, hvordan Kolding gik fra at have 44 smittede med covid-19 indenfor en syvdages periode til nu at have 234 indenfor den seneste uge.

Dagens uønskede førsteplads til Kolding kommer også på en dag, hvor Kolding Kommunes børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson kommer med en anbefaling om, at børn helt ned til 1 år bør testes for covid-19. Det siger han til TV2. 

Skoler og daginstitutioner lukker

Kort tid efter dagens offentliggørelse af smittetallene kom Sundhedsministeriet med en pressemeddelelse, hvor der står, at samtlige skoler og daginstitutioner i 6000 Kolding skal lukke resten af februar samt at alle indbyggere i byen over 12 år bør lade sig teste.


Se fredagens smittetal for din kommune: