Fredagens smittetal: Smitten stiger i ni kommuner

Det går den forkerte vej i ni syd- og sønderjyske kommuner. Særligt i Vejle og Horsens stiger smitten markant.

Samlet er der fredag 44 nye smittede i de 14 syd- og sønderjyske kommuner, som TV SYD dækker. 653 personer er smittet med covid-19 over de seneste syv dage.

I over halvdelen af de 14 kommuner stiger smitten med varierende udsving. Særligt i Vejle og Horsens kommuner har smitten taget fart.

Vejle indtager en fjerdeplads

Bedst som det var ved at gå den rigtige vej med faldende smittetilfælde torsdag, er Vejle Kommune endnu engang på vej den forkerte vej. 185 personer er smittet med covid-19 i Vejle, hvilket er 17 flere end torsdag. Det betyder, at kommunen nu er den fjerde hårdest coronaramte kommune i landet med et incidenstal på 160,1 per 100.000 borgere

Ligeledes stiger smitten markant i Horsens Kommune, hvor der også er registreret 17 flere smittede siden torsdag. Kommunen har nu 59 smittede borgere indenfor de seneste syv dage.

De resterende syv kommuner, der oplever en smittestigning, er Esbjerg, Hedensted, Fredericia, Vejen, Varde, Billund og Sønderborg. Sønderborg ligger dog stadig sammen med Fanø under bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 borgere.

Kolding rykker en plads ned

I Kolding Kommune falder smitten fortsat og fredag er kommunen rykket ned på en tredjeplads over hårdest ramte kommuner i landet. Kommunen har 162 smittede de seneste syv dage og dens aktuelle incidenstal ligger på 174,2 smittede per 100.000 indbyggere.

På landsplan er der det seneste døgn registreret 614 nye smittetilfælde i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Så mange har fået vaccinestik

Fredag har tæt på en halv million borgere fordelt over hele landet fået mindst én vaccination mod corona. Nærmere bestemt gælder det 495.666 personer, hvilket svarer til 8,5 procent af befolkningen.

I Region Midtjylland er 42.440 (3,2 procent) færdigvaccinerede, mens tallet i Region Syddanmark er 40.675 (3,3 %).