TV der bevæger dig

COVID-19

Frustreret yoga-instruktør: Meget mærkelig beslutning

Mens store dele af detailhandlen genåbner, må andre se på. Det gælder yoga- og meditationscentre som Stinne Bergs. Men som frisør må hun til gengæld gerne komme tæt på kunderne.

I to måneder har Stinne Berg ikke kunnet undervise i yoga og meditation. Foto: Finn Grahndin

Hun ryster på hovedet.

- Pas!

Stinne Berg forstår ikke, hvorfor hun som yoga- og meditationsinstruktør ikke må være med i genåbningen af Danmark nu her. 

- Jeg synes, det er en meget, meget mærkelig beslutning, siger hun. 

Tæt på - eller tæt på

Hun ejer en enmandsvirksomhed - et mini-sundhedscenter - på Fanø. Her opererer hun også som massør og frisør. Og det må hun gerne. 

- Det er lidt absurd, ikke? At jeg må stå her i min lille-bitte frisørsalon og være helt tæt på mine kunder, men jeg må ikke undervise i yoga, selvom vi i mit yoga-hus sagtens kan være de maximalt seks kunder, som jeg plejer at have, siger hun. 

Stinne Berg må gerne udføre sit andet erhverv som frisør. Selvom hun kommer tættere på sine kunder her. Foto: Finn Grahndin

Stille aktivitet

Snakken mellem frisør og kunde går ofte lystigt under en klipning. Mens yoga-kunderne aldrig - eller i hvert fald meget sjældent - overhovedet rører ved hinanden, og i forhold til andre fysiske aktiviteter springer hverken sved eller mundpartikler ud af de udøvende.

- At beherske åndedrættet er jo netop en af de øvelser, der er så vigtig, når det gælder yoga, siger hun.

Økonomisk en svær tid

Stinne Berg har haft yoga- og meditationslukket i to måneder. Og altså uden indtægter fra den del af hendes sundhedscenter. 

- Nu håber jeg, at vi kommer med i genåbningen næste gang, der sker noget. Så hurtigt som muligt, beder hun til. 

Mest sete på tvsyd.dk