Frygten for tysk superspreder-fest er drevet over - bøde på vej til restauratør

Kun én yderligere gæst fra fest på American Bistro på Sild er testet positiv for covid-19. Restauratør straffes for ikke at registrere gæster korrekt.

Efter en stor fest på den tyske ø Sild 3. oktober blev én af deltagerne konstateret syg med covid-19, og det førte i første omgang til frygt for, at festen ville udvikle sig til at være en superspreder-begivenhed. Men efter at foreløbigt 102 personer fra festen er testet, har kun en enkelt af dem vist sig også at være smittet.

- Heldigvis er vores værste frygt ikke gået i opfyldelse. Det var ingen superspreder-begivenhed, understreger Nina Rahder, lederen af ​​sikkerheds-, sundheds- og veterinærafdelingen i distriktet Nordfriesland, i en pressemeddelelse. 

Da stort set alle gæsterne i restaurationen American Bistro i øens hovedby Westerland var lokale borgere fra Sild, kunne Nordfrislands sundhedsmyndigheder mandag teste de berørte på en lokal skole.  Testresultaterne forelå onsdag. 

Der mangler stadig svar på otte test. Den ene smittede er nu sat i karantæne, og myndighederne er i færd med at spore hans kontakter.

Bøde på vej til restauratør

Det er lovpligtigt for alle spise- og udskænkningssteder i Tyskland at registrere deres gæster, ligesom gæsterne selv skal sørge for, at de er blevet registreret korrekt. I dette tilfælde er det ikke sket, fordi der var en fejl i det digitale system på stedet. Derfor står restauratøren nu til en bøde, mens samtlige gæster går fri i denne omgang.

- Det faktum, at situationen nu er gået glat igen, bør imidlertid ikke føre nogen til forkerte konklusioner. Samlinger af mange mennesker i et lille rum er stadig den mest almindelige årsag til, at virussen spredes. Jeg appellerer til alle om at fortsætte med at opføre sig ansvarligt, siger Nina Rahder.