Givskud åbner - og så måske alligevel ikke

Direktøren i Givskud afventer nærmere, før han vil afgøre, om Givskud Zoo skal åbne eller forblive lukket.

Mandag havde Richard Østerballe, der er direktør for Givskud Zoo, et møde med Kulturstyrelsen. Her forventede han at få nogle retningslinjer for, hvordan hans zoo kunne åbne igen.

- Det var da et hyggeligt møde. Desværre var det ikke informativt nok. Retningslinjerne var ikke færdige, så jeg kan tage en ordentlig beslutning, og det har de lovet at gøre noget ved, fortæller Richard Østerballe til TV SYD.

Problemet er, at Givskuds Zoos forretningsmodel er lidt af en hybrid. Dels er det en dyrepark, hvor man sidder i sin bil og kigger på dyrene, mens man kun har kontakt med ungerne og svigermor, eller hvem der ellers er med i bilen. Dels er det en zoologisk have med klappegeder og to-go-kaffe i zebrastribede papkrus. Og det tager de nye regler, som vi kender dem, ikke højde for.

Klart svar

- Vi vil gerne have et helt klart svar på, om meningen er, at gæsterne skal blive i deres bil, køre igennem parken og ud igen. For skal de det, så kan vi ikke bruge det til noget, fortæller direktøren Richard Østerballe.

Én løsning kan han dog afvise fra begyndelsen.

- Hvis det bliver sådan, at gæsterne ikke må stige ud af deres biler og handle i kioskerne, så kommer vi ikke til at åbne før den 8. juni. Det får hverken de eller vi nok ud af, fortæller Richard Østerballe.

Kulturstyrelsen tygger nu på en løsning.

- Vi håber meget, at vi får svar i morgen. Det har de nærmest lovet os, slutter direktøren for Givskud Zoo.