TV der bevæger dig

COVID-19

Glade efterskoleelever: - Fantastisk at være tilbage

Mandag kunne landets efterskoler igen byde deres elever velkommen. På True North Efterskole i Snaptun var gensynsglæden stor blandt både elever og de ansatte.

00:56

Video: Pernille Leftes, TV SYD - Klip: Line Haunstrup

Vejret er gråt, og småregn drypper ned på de hvide pavillioner, der er sat op på terrassen uden for True North Efterskole i Snaptun. Eleverne har fået besked på, at de bliver lukket ind i hold fra klokken 14, men alligevel er der masser af unge, bagage og god stemning på terrassen allerede en halv time før, at dørerne åbner.

- Jeg kan slet ikke forklare det. Lige pludseligt ser man sit hjem igen, og man er bare sådan "oh my god, jeg er tilbage", siger Anna Alberte Krølner om gensynet med skolen og vennerne.

Så snart eleverne blev lukket ind på skolen, gik turen op på værelserne, hvor taskerne blev pakket ud. Her var der gensyn med de ting, som var blevet efterladt, da eleverne pakkede sammen og skulle hjem uden viden om, hvornår de igen ville komme tilbage.

Eleverne kunne sidde i læ for regnen, imens de ventede på at få et gensyn med deres værelser. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Egen drejebog

På efterskolen har man været i gang med planlægge genåbningen i over to uger. Skolen har valgt selv at lave en drejebog, før de fik Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer, og her har de involveret både eleverne, forældre og skolens ansatte. Heldigvis passede mange af drejebogens tiltag med de officielle retningslinjer for efterskolerne:

- Vi synes, at vi har været enormt heldige, at der er rigtig mange af de rammer, som kræves af os, der taler ind i vores drejebog, siger Karen Marie Madsen, der er forstander på skolen.

Alle elevværelser har eget toilet og bad, da efterskolen holder til på et gammelt hotel. Derudover får eleverne målt deres temperatur hver morgen af skolens sygeplejerske, der er mulighed for at blive isoleret i en lærerlejlighed, hvis en elev skulle blive smittet med coronavirus, og udenfor er der bygget en scene, så sang kan foregå i det fri med to meters afstand.

En positiv indstilling

Udover at undervise og sørge for at Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer bliver overholdt, så har de ansatte på True North Efterskole også brugt tiden på at arrangere ting, så eleverne stadigvæk kan nyde den sidste del af deres efterskoleophold, selvom alt ikke er, som da de forlod skolen.

- Vi vælger at se positivt på det. At vi kan gøre præcist det, vi plejer at gøre bare med lidt afstand, siger Karen Marie Madsen. 

Og eleverne er bare glade for at kunne få lov til at være sammen med deres venner resten af skoleåret.

- Jeg synes virkelig, at det er vigtigt, at man får afslutningen på det her helt fantastiske år, siger Anna Alberte Krølner.

Mest sete på tvsyd.dk