Grænsebutikker trodser myndighedernes råd - dansk busselskab følger trop

Du må gerne komme ned for at handle. Hvis du opholder dig i Slesvig-Holsten i mindre end 24 timer, gælder kravet om test og karantæne ikke, lyder det fra grænsebutikkerne Poetzsch og Fleggaard. Iversens Busser er klar til at køre danskere på grænseshopping.

Som beboer i Danmark kan man rejse ind i Slesvig-Holsten, hvis opholdet ikke varer længere end 24 timer. Den undtagelse fra karantænereglerne har den tyske delstat Slesvig-Holsten vedtaget for danske indrejsende. Og det benytter flere grænsebutikker sig af.

Selvom de danske myndigheder fraråder alle rejser til Tyskland, er det kun et råd. Poetzsch vil derfor stadig gerne have danskerne til at komme.

- Grænsen er ikke lukket! Vi har stadig åbent og ja – du må gerne komme ned for at handle, skriver grænsebutikken på sin Facebookside.

Med de slesvig-holstenske myndigheders åbning for korte smutture over grænsen er Fleggaard heller ikke afvisende overfor de danske handlende.

- Man må godt opholde sig hernede i mindre end 24 timer, for så bortfalder reglerne om karantæne og test. Det er i hvert fald sådan, vi læser teksten, siger Lars Mose Iversen, der er direktør ved Fleggaard.

Flere forretninger holder lukket

Både Poetzsch og Fleggaard har valgt at lukke en række af deres grænseforretninger midlertidigt, men i de forretninger, som stadig holder åbent, kan danskere altså stadig nå at handle ind til jul og nytår, som Poetzsch skriver på Facebook.

Busselskabet Iversen Busser fra Ribe er klar til at køre danskere på grænseshopping i morgen tirsdag og har som vanligt også ture over grænsen både torsdag og søndag, siger direktør Leo Iversen.

Giv kompensation

- Hvis myndighederne tager levebrødet fra os, må de komme med kompensationer. Ellers kører vi, når loven ikke siger noget andet, siger han.

- Meldingerne fra Fleggaard er, at der er masser af kunder i private biler. Jeg kan ikke se forskel på busser og personbiler i den sammenhæng, lyder det fra Leo Iversen.