TV der bevæger dig

COVID-19

Grønt lys til Givskud Zoo: - Vi ved ikke, om vi åbner

Zoologiske haver, hvor gæsterne har adgang i bil, har fået lov til at åbne. Men Givskud Zoos direktør vil ikke give gæsterne en halv oplevelse for den fulde pris.

Richard Østerballe er direktør for Givskud Zoo. Foto: Hans Lausten, TV SYD

- Jeg ved det ikke.

Sådan er det korte svar fra Givskud Zoos direktør, Richard Østerballe på spørgsmålet om, hvorvidt den zoologiske have nu åbner.

I aftalen om fase to af genåbningen, som regeringen har indgået med Folketingets partier, bliver der ellers givet grønt lys for, at zoologiske anlæg, hvor gæsterne transporterer sig i bil, kan åbne.

Læs også Nu får zoologiske haver og akvarier en hjælpepakke

Men i Givskud Zoo skal to tredjedele af dyrene opleves til fods. Det er dermed kun safaridelen, hvor man kan køre ind i sin bil, der må åbne.

- Vores strategi har hele tiden været, at vi kun åbner, hvis vi må åbne helt. Hvis folk kun kan køre ind i vores safari, får de ikke den fulde oplevelse, siger Richard Østerballe til TV SYD.

Hvis Givskud Zoo alligevel beslutter at åbne en del af parken, vil Richard Østerballe derfor se, om det kan lade sig gøre at sætte prisen ned.

Læs også Næste åbning bliver 8. juni

- Vi kan ikke være bekendt at tage fuld pris, hvis gæsterne kun kan opleve en del af parken. Men selvom vi sætter prisen ned, skal vi alligevel have fuld bemanding, og det koster, siger Richard Østerballe.

Derfor bliver en del af arbejdet for zoodirektøren nu at vurdere, om der kan findes en entrépris, der kan passe med omkostningerne ved at åbne.

Vi vil ikke give gæsterne den halve oplevelse for den fulde pris.

Richard Østerballe, direktør, GIvskud Zoo

Sidste fredag kunne TV 2 fortælle om et fortroligt notat fra Statens Serum Institut sendt til Folketingets Partier.

Her var forskellige dele af samfundet inddelt i kategorier, alt efter hvor høj smitterisiko der ville være ved en eventuel genåbning. Her var zoologiske haver i den grønne kategori med lav risiko.

Derfor havde Richard Østerballe også en klar forhåbning om, at det var et noget andet budskab, Mette Frederiksen ville dele torsdag, da hun præsenterede aftalen.

Læs også "Meget høj risiko" ved genåbning af forlystelsesparker: - Vi forstår det ikke

- Vi havde en klar forventning om, at vi måtte åbne. Set med mine øjne er der ikke en faglig logik bag beslutningen. Så der må være en politisk logik i det, siger Richard Østerballe til TV SYD.

Skærup Zoo og Blåvand Zoo tilbyder ikke adgang med bil, så de må stadig vente med at åbne.

Mest sete på tvsyd.dk