Halvdelen af lægehusene i region tilbyder nu coronavaccination

Fra onsdag 8. december kan du blive vaccineret mod coronavirus hos din egen praktiserende læge.

Fremover behøver du ikke at tage ned i dit nærmeste vaccinationscenter for at få et vaccinestik mod covid-19.

Fra onsdag 8. december kan alle borgere i Region Syddanmark som noget nyt nemlig blive vaccineret hos sin egen praktiserende læge.

Det fremgår af Region Syddanmarks hjemmeside, hvor man også kan se, hvilke lægehuse der tilbyder vaccineret i klinikken.

quote

Det har vi længe ønsket, og det har vi, fordi der er mange af vores patienter, der er uvaccineret.

Birgitte Ries Møller, formand, PLO Syddanmark

Det er de praktiserende læger selv, der kan tilmelde sig ordningen, og på kun få dage har over halvdelen af lægehusene i regionen allerede tilmeldt sig. Og ordningen glæder formanden for de praktiserende lægers organisation (PLO) i Syddanmark.

- Det har vi længe ønsket, og det har vi, fordi der er mange af vores patienter, der er uvaccineret. Det er ikke lykkedes for vaccinationscentrene at få flere vaccineret, men det vil den her ordning hjælpe med, siger formanden for PLO-Syddanmark, Birgitte Ries Møller.

På spørgsmålet om ordningen kommer til at gå ud over andre patienter, er svaret fra Birgitte Ries Møller klart.

- Jeg anerkender fuldt ud, at mange lægehuse er pressede, og derfor er det også frivilligt, om man vil være med i ordningen. Vi vaccinerer i forvejen mange tusinde patienter hvert år i lægehusene, så det er ikke en uvant opgave for os, lyder det fra Birgitte Ries Møller.

I skrivende stund har 189 ud af regionens 351 lægehuse tilmeldt sig ordningen svarende til 53,8 procent.

Tidsbestilling til vaccination sker gennem lægen og altså ikke på vacciner.dk, som hvis man skal vaccineres i et vaccinationscenter. Man vælger selv, hvilken læge man eventuelt gerne vil vaccineres hos - det behøver ikke at være ens egen læge.

Tilbuddet gælder både 1., 2., og 3. vaccinationsstik. Du skal dog have invitation til vaccination for at kunne bruge tilbuddet. Tilbuddet gælder både børn og voksne.