Har du husket mundbindet? Her er de nye regler

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Den nye uge begynder med, at mundbindet atter skal findes frem i bussen, supermarkedet og på sygehuset. Hvis man ikke retter sig efter det, risikerer man at blive bortvist fra bussen eller supermarkedet.

Torsdag aften besluttede Folketingets Epidemiudvalg at vedtage en række nye restriktioner mod coronasmitten i Danmark.

Restriktionerne træder i kraft mandag, så det er med at få mundbindet eller visiret med i tasken, inden du skal på arbejde eller i skole.

Er du ikke vaccineret, stilles der nu strengere krav til et coronapas.

Få et overblik over restriktionerne her:

Nye restriktioner fra mandag

Risiko for bortvisning

Sydtrafik meddeler på sin hjemmeside, at de nye regler gælder for alle passagerer fra 12 år. Dog vil nogle af helbredsmæssige årsager være undtaget fra kravet om mundbind eller visir. Kravet gælder også for ophold på bus- og togstationer samt ved stoppesteder.

Har man ikke benytter mundbind eller visir, risikerer man at blive afvist eller bortvist fra bussen. Sydtrafiks kontrollører og chauffører kan afvise passagerer uden mundbind.

Sydtrafik minder om, at det stadig anbefales ikke at rejse, hvis man er syg og har symptomer som hoste, ondt halsen, feber og lignende.

Samtidig er det fortsat vigtigt at holde afstand til andre samt vaske eller spritte hænder.

Sydtrafik ejes af Region Syddanmark og de 11 syd- og sønderjyske kommuner Esbjerg, Billund, Vejle, Kolding, Fredericia, Vejen, Varde, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder.