Her opfordres borgerne til massetest efter tårnhøje smittetal

I dag kan borgerne i Billund blive opsøgt af medarbejdere fra kommunen, hvis de bor på bestemte veje. Kommunen har lige nu landets tredje højeste smittetal og kæmper for at inddæmme smitten.

I Billund Kommune har en kedelig smitterekord. Der blev registreret 54 nye tilfælde af indbyggere med covid-19 den seneste uge og et incidenstal på over 200. Det gør Billund til den kommune med det tredje højeste smittetal målt per 100.000 indbyggere.

Derfor er medarbejdere i kommunen nu sendt på gader og stræder, hvor de opfordrer folk til at lade sig teste hurtigst mulig:

- Vi har været rundt i postkasserne og lægge flyers, hvor vi opfordrer folk til at blive testet. Desuden sender vi SMS ud til folk ud fra vejnavne, hvor der er koncentrationer af smitte. På den måde kan vi målrette kommunikationen. Vi går også fra opgang til opgang og stemmer dørklokker, fortæller Lene Bruun, der er leder af sundhedsstaben i Billund.

quote

Bekymringen for vi ender i en situation, hvor hele kommunen skal lukke ned, er meget stor.

Lene Bruun, leder af sundhedsstaben i Billund


Lene Bruun er, trods tårnhøje incidenstal på 484 og fem nye smittede i den lille landsby, Stenderup-Krogager med 1.034 indbyggere, ikke så bekymret for de lokale smittetal, men mere det samlede incidenstal for hele kommunen. 

Bekymret for hele kommunen er nødt til at lukke ned

- Jeg håber, at alt det, vi laver lige nu, virker forebyggende, så vi ikke når hen til en situation, hvor hele kommunen skal lukke ned, det vil være hårdt, siger Lene Bruun og fortsætter: 

- Vi er i gang med at teste folk på fjerdedagen, og det er jo de testsvar, som giver mange positive hver dag. Hvordan det lige udvikler sig de næste par dage, har jeg svært ved at spå om, siger hun.

Forebyggelseschefen håber, at rigtigt mange borgerne i kommunen vil lade sig coronateste og ikke mindst overholde alle restriktioner, samt at folk bliver hjemme, hvis de har de mindste symptomer:

- Bekymringen for vi ender i en situation, hvor hele kommunen skal lukke ned, er meget stor. Derfor opfordrer vi virkelig til, at folk udviser samfundssind.

På Lynghedeskolen i Grindsted er flere lærere og elever coronasmittede. Blandt andet er fem klasser hjemsendt, fordi eleverne er nære kontakter til smittede. 

Krisestab og testbil

På grund af de høje smittetal får Grindsted igen besøg af Region Syddanmarks testbil, der i de kommende dage mellem kl. 9 og 17 tilbyder pcr-test uden tidsbestilling i Tingparkens Fælleshus i Grindsted:

St. Bededag (fredag den 30. april)

Søndag den 2. maj

Tirsdag den 4. maj

På søndag middag mødes kommunens samlede krisestab, hvor de skal tale om søndagens smittetal.

- Genåbningen har en pris, og det er helt fint, og det er sådan det skal være. Og nu gør vi alt, hvad vi kan for at få smitten ned så hurtigt som muligt.