Her sorterer de ikke affald – men det skal de måske snart

I Hedensted sorterer borgerne i dag ikke deres affald. Alligevel hilser flere borgere regeringens nye affaldsplan velkommen.

I dag præsenterede regeringen en ny og ambitiøs affaldsplan. Fremover skal alle, uanset hvilken kommune man bor i, til at sortere sit affald i ti kategorier.

quote

Jeg synes, det er udmærket. Det kan jeg godt leve med.

Hans Kurt Olsen, pensionist, Lindved

Det står dog i skærende kontrast til, hvordan de gør i Hedensted Kommune i dag. Som en af de få kommuner i landet så sorteres der overhovedet ikke. Så hvis regeringens plan bliver vedtaget, så bliver det en ny, stor opgave, som borgerne står over for.

- Det man kan, skal man selvfølgelig. Det er jo bare at lære det, siger Susanne Laursen, som bor i Hedensted.

Flere tilfredse borgere

Og Susanne Laursen er ikke den eneste, som tager udsigten til mere affaldssortering med ophøjet pande i Hedensted. Det gør også flere af de andre borgere, som TV SYD møder på genbrugspladsen i Hedensted i dag.

- Jeg synes, det er udmærket. Det kan jeg godt leve med, siger Hans Kurt Olsen.

- Jeg tror ikke, det bliver noget issue for vores familie, fordi det gør vi allerede, siger Morten Bødker.

Man skal ikke have ti skraldespande

Bliver regeringens udspil til virkelighed, skal borgerne til at sortere affaldet i kategorierne: Mad, papir, pap, metal, glas, plast, tekstil, fødevarekartoner, restaffald og farligt affald. 

Det er dog ikke planen, at borgerne skal have ti skraldespande stående i deres indkørsel. Forventningen er, at et almindeligt parcelhus skal have mellem to og fire skraldespande stående, hvori der er flere rum.