Hurra! - Hjemmearbejde er snart slut

Efter et år med hjemmekontor kan alle snart vende tilbage til en hverdag på deres arbejdsplads og se deres kolleger igen. Og det vækker stor glæde.

Efter et år i joggingbukser med hjemmearbejde og møder på Teams og lignede digitale platforme ændrer man nu anbefalingerne, så alle kan vende tilbage til arbejdspladsen.

Det ligger fast, efter at samtlige folketingets partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - natten til tirsdag blev enige om endnu en genåbingsaftale.

Vejen tilbage til fuldt fremmøde har tre faser, inden alle fra den 1. august igen kan møde fysisk op på deres job.

Ni ud af ti arbejder hjemme

Hos Siemens Gamesa i Vejle møder kun ti procent af dem, der normalt sidder på kontor, lige nu fysisk på arbejde. 

En af dem, der er ved at være godt vant til hjemmearbejdspladsen, er teamassistent Karen-Marie Havgaard Bjerring.

- Alle opgaver kan løses  lige så godt hjemme, som de kan på kontoret, men man bliver lidt ensom af bare at sidde hjemme bag skærmen. Det bliver dejligt at komme noget mere ind på kontoret  og se mine kolleger, siger Karen-Marie Havgaard Bjerring.

Selvom regeringen nu har lavet en plan for udfasningen af hjemmearbejde, så har Siemens Gamesa sine egne regler for udfasningen.

- Vi har vores interne protokoller, hvor vi kigger på incidenstal i hver by. Det er globale protokoller, så de virker i alle lande, og også i Danmark, fortæller Mikkel Hedegaard, head of offshore engineering, Siemens Gamesa.

Hjemmearbejdsplads også efter corona

Netop det sociale ved at være tilstede på arbejdspladsen lokker.

- Det giver for mig en helt anden arbejdsglæde at se mine kollegaer face to face og snakke med nogen, tage en pause og lige gå ud til kaffemaskinen eller sidde og snakke om, hvad vi har lavet i weekenden, nede i kantinen, siger Karen-Marie Havgaard Bjerring.

Hos Siemens Gamesa i Vejle møder kun 10 procent af dem, der normalt sidder på kontor, lige nu fysisk på arbejde.
Hos Siemens Gamesa i Vejle møder kun 10 procent af dem, der normalt sidder på kontor, lige nu fysisk på arbejde.
Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Når alle igen kan møde fysisk på arbejde efter 1. august ifølge regeringens plan, så fortsætter hjemmearbejdet hos Siemens Gamesa, når det giver mening.

- Det er simpelthen op til hver medarbejder og den pågældendes leder at finde ud af, hvad der virker for dem og den opgave, der skal løses, siger Mikkel Hedegaard.