I en kommune stiger smitten for 11. dag i træk

I langt de fleste kommuner i TV SYDs område falder antallet af smittede. Kun tre steder er den på vej op.

Med et samlet antal på 699 personer, der er konstateret smittet med covid-19 de seneste syv dage, er smitten på vej ned i det syd- og sønderjyske samt Horsens. 

Kolding Kommune har det seneste stykke tid haft landets højeste smittetal, men den er lørdag blevet overhalet af Ishøj Kommune. I Kolding falder incidenstallet til 274,2 smittede personer per 100.00 indbyggere. De seneste syv dage er der registreret 255 smittede personer. Det er otte færre end i går. 

Derimod stiger smitten i Vejle Kommune for 11. dag i træk. Her er stiger incidenstallet til 122, 9. Også i Hedensted og Sønderborg stiger antallet af smittede.   

Stor stigning i antallet af vaccinerede efter tryktest fredag 

Siden fredag har 36.564 personer fordelt over hele landet fået det første stik med coronavaccine. Det er et stort spring fra de godt 13.500 mennesker, der blev vaccineret dagen inden. 

Det store spring skyldes fredagens generalprøve af vaccinationscentrene, hvor langt flere mennesker end normalt skulle vaccineres. Eksempelvis blev fem gange så mange borgere end normalt vaccineret ved centeret i Rødekro.  

Formålet var at presse centrene, så man kan finde frem til fejl og flaskehalse, så man kan være klar til at realisere Regeringens målsætning om, at man dagligt skal kunne vaccinere 400.00 danskere dagligt. 

I alt er der påbegyndt vaccination af 412.358 borgere i Danmark. Det svarer til 7,1 procent af den danske befolkning. 182.074 borgere er færdigvaccinerede.