TV der bevæger dig

COVID-19

Ikke flere corona-smittede i Aabenraa

Aabenraa Kommune oplyser torsdag, at ingen af 130 testede medarbejdere og borgere var smittede med coronavirus. Om en uge skal de testes igen.

Mandag oplyste Aabenraa Kommune, at der var fundet fem smittetilfælde blandt medarbejdere og borgere i hjemmeplejen og Hjernecenter Syd.  Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

Artiklen er opdateret med de nyeste resultater.

Første runde af coronatest viste ikke smitte blandt  130 medarbejdere og borgere i Aabenraa Kommune. Om en uge skal alle testes igen, før det endeligt kan fastslås, at der ikke florerer coronavirus i kommunen.

- Det er rigtig rart at vi kan konstatere, at det ikke er vokset i antal udover de fem, vi kendte til i mandags. Nu håber vi rigtig meget, at runde to også ender negativt. Så vi har stoppet den smittekæde, som opstod hos os, siger Karen Storgaard Larsen, der er social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune.

Mandag oplyste Aabenraa Kommune, at der var fundet fem smittetilfælde blandt medarbejdere og borgere i hjemmeplejen og Hjernecenter Syd. 

Læs også Fem er smittet med corona hos Aabenraa Kommune

Derfor testede man de 34 borgere på Hjernecenter Syd og 96 medarbejdere i hjemmeplejen, der havde haft kontakt med de smittede.

Her har samtlige 130 prøver altså vist sig at være negative. 

Dermed er der ikke fundet corona-smittede siden de oprindelige fem personer.

- Alle dem, man tester negativt, tester man også syv dage efter. Først når alle har været testet negativt to gange,  er man færdig. Jeg forventer, at vi er i hus med runde to onsdag eller torsdag, siger Karen Storgaard Larsen.

 

Mest sete på tvsyd.dk