TV der bevæger dig

COVID-19

Indrejseforbud rammer sommerhusudlejning hårdt

Tyske feriegæster må afbestille deres rejser til Danmark på grund af grænselukningen. Det går hårdt udover økonomien for sommerhusudlejninger.

Det er ikke kun gæster frem til d. 13. april, der aflyser hos Danibo Fanø Sommerhusudlejning. Også kunder, der har lejet et feriehus andre tidspunkter på året, aflyser, fortæller Hanne Thyssen. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Der skulle kun have været en person på arbejde. Men om de rødglødende telefoner sad i stedet fem mennesker, der skulle tage sig af 191 opkald, der kom i løbet af lørdagen.

Hos Danibo Fanø Sommerhusudlejning fik de nemlig usædvanlig meget at se til, da regeringen valgte at lukke den dansk-tyske grænse.

Det har medført, at 820 tyske turister har annulleret deres feriehus hos Danibo Fanø Sommerhusudlejning, fordi de ikke kan komme til Danmark før den 13. april. Det rammer sommerhusudlejningen hårdt.

- På den korte bane kommer vi igennem det her. Men på den lange bane må vi overveje, hvor vi kan skære ind til benet, siger Hanne Thyssen, medejer og administrerende direktør i Danibo Fanø Sommerhusudlejning.

Læs også Grænselukning hårdt slag mod turismen

Ikke nok danskere til at dække tabet

Syd- og Sønderjylland har store sommerhusområder, der primært lever af tyske turister. Derfor forsvinder en stor del af omsætningen for sommerhusudlejere og butikker, der lever af turisterne.

Foreningen af sommerhusudlejere anslår, at branchen risikerer at tabe en milliard kroner i omsætning, fordi tyske feriegæster må afbestille 1,4 millioner udenlandske overnatninger frem mod midten af april.

Når flere sommerhuse står tomme, giver det selvsagt danskerne mulighed for at rykke ind i feriehusene i stedet. Men selvom flere danskere ville vælge det feriealternativ, vil det ifølge Hanne Thyssen ikke redde meget:

- Vi vil vende os mere mod det danske publikum, men vi ved også, at vi ikke er danskere nok til at kunne udfylde alle de sommerhuse, som vi har.

Mest sete på tvsyd.dk