Jelling Musikfestival holder vejret: - Vi vil også gerne have vished

Om 61 dage skal 35.000 festivalgæster efter planen samles til Jelling Musikfestival. Men hvordan forholder man sig som festivalarrangør i en tid, hvor intet er sikkert? TV SYD har taget en snak med festivaldirektøren.

Jelling Musikfestival bliver holdt i sidste weekend af maj. Sådan har det været lige siden 1989, hvor en flok drenge fra den lokale fodboldklub stablede en festival på benene for at samle penge ind til fodboldtrøjer.

Og sådan er det indtil videre stadig. Eller det arbejder man i hvert fald ud fra.

For uvisheden omkring coronavirus er stor i Jelling, hvor man trods uvisheden gør klar til at skulle holde festival for 35.000 gæster om 61 dage - også selvom det lige nu er forbudt at samles mere end 10 personer.

- Vi er en af de første store festivaler i festivalsæsonen, så vi har tiden imod os lige nu. Vi skal arbejde videre ud fra, at der er festival. Vi har ikke rigtigt andre muligheder. Men vi skal selvfølgelig ikke lave festival, hvis det er uforsvarligt, siger festivaldirektør Line Mosfelt til TV SYD.

Line Mosfelt er festivaldirektør for Jelling Musikfestival.
Line Mosfelt er festivaldirektør for Jelling Musikfestival.
Foto: Nicolai Reinhold, TV SYD

Som tidligere projektleder for Grøn Koncert og Åh Abe-koncerterne er Line Mosfelt ikke helt grøn ud i det at arrangere festivaler. Alligevel kan den nuværende situation godt give den garvede festivalarrangør grå hår i hovedet.

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende, for vi skal arbejde videre med forberedelserne uden at vide, hvad der kommer til at ske, siger Line Mosfelt.

Festivalen har da også modtaget mange henvendelser fra folk, der gerne vil have vished om, hvorvidt festivalen bliver afholdt.

- Vi kan desværre ikke sige så meget andet til folk, end at vi må se tiden an. Vi vil også gerne have vished omkring situationen, siger Line Mosfelt.

Arbejder med tre scenarier

Situationen med coronavirus betyder, at festivalledelsen lige nu arbejder ud fra tre scenarier: Enten skal festivalen gennemføres, eller også skal den udskydes. Endelig kan det blive nødvendigt at aflyse festivalen helt, hvis der stadig er et påbud mod store forsamlinger fra myndighederne.

- På den ene side kan vi godt forstå myndighedernes måde at arbejde på. De har de her intervaller på et par uger, hvor de laver forskellige anbefalinger og påbud. Men på den anden side er det også en rigtig svær præmis for os at arbejde under. Vi står jo ikke dagen før festivalen og sætter tingene op. Det sker løbende, siger festivaldirektøren.

Jelling Musikfestival afholdes altid i sidste weekend i maj og får besøg af op mod 35.000 festivalgæster.
Jelling Musikfestival afholdes altid i sidste weekend i maj og får besøg af op mod 35.000 festivalgæster.
Foto: Stiig Hougesen, SH Luftfoto

Non-profit

Jelling Musikfestival er en nonprofit-organisation. Det vil sige, at festivalen donerer overskuddet til forskellige foreninger. Derfor vil det også gøre ondt på Line Mosfelt, hvis hun skulle blive nødt til at aflyse festivalen.

- Det er jo i høj grad det, der gør det værd at lave den her festival. Det er næsten en lige så stor glæde at støtte alle de her foreninger, som det er at holde festivalen i sig selv. Derfor er det en kæmpe motivation for os at arbejde videre mod, at det lykkes, siger Line Mosfelt til TV SYD.